Rák?

jobb mellemen daganatszerü szemmel is jól látható nagyobbodást észleltem kb. 1 hónapja. Mivel külföldön dolgozom még 2 hétig, otthon szeretnék orvoshoz menni. Mire számíthatok mellrák szempontjából?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mell témában

Ha jól veszem ki a kérdésből, akkor egy 51 éves férfibetegről van szó, akinek láthatóan megduzzadt az egyik melle.

Általában: a férfi emlőrák igen ritka (150-200 női emlőrákra esik 1 férfi emlőrák) , persze előfordul.

Ez nem rák szokott lenni, hanem "gynecomastia" (nőies jellegű férfi emlő) , aminek leggyakoribb oka valamilyen kívülről bevitt gyógyszer, hormon, testépítő szteroid, prosztata-ellenes gyógyszer, esetleg súlyos máj-enzim-eltolódás, stb.

Mindenesetre azonnal ultrahangoztassa meg az érintett területet hazajövetel után.

Kérdés: 2011. január 11., 20:24; Megválaszolva: 2011. január 13., 13:48
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat