Tejmirigy vagy ciszta

Tisztel Doktornő/Doktor Úr! Kb. 5 évvel ezelőtt a bal mellemben fájdalmas nagy csomót fedeztem fel. A háziorvos szerint ciszta, de azért javasolta az ultrahangot. Egy héttel később, amire eljutottam az ultrahangra már nem is lehetett látni semmit, 2 évvel később első kislányom születése utáni harmadik héten, mivel nagyon sok tejem volt, lett egy mastitisem, körülbelül ugyanott, ahol korábban a csomó volt, majd egy tályog, amit sajnos fel kellett vágni. Ezt követően abba is kellett hagynom a szoptatást, mert nem gyógyult a seb. Most második kislányom születése után ismét megpróbálkoztam a szoptatással. A kezdeti nehézségek ellenére egész jól megy, már nem feszül és fáj a mellem. A kislányom most 1, 5 hónapos. Kb. 1 héttel ezelőtt ugyanebben a mellemben, de a mell más részén felfedeztem egy kis csomót, amit fura mód nem érzek mindig, de amikor a mellem egészen puha, sokszor akkor is tapintható, ezért bizonytalan voltam, hogy ez tejmirigy-e vagy valami más. A héten felkerestem vele a nőgyógyászt, de mivel akkor megint nem éreztem, meg sem tudtam mutatni neki. Ő megvizsgálta mindkét mellemet, de nem talált semmit. Aztán tegnap megmutattam a védőnőnek is, aki szintén kitapintotta. Szerinte tejmirigy, ami jobban megduzzad mint a többi és próbáljam meg kimasszírozni. Ma megpróbáltam a védőnő tanácsára és egyszer csak egy kis pukkanást éreztem és utána teljesen eltűnt. A csomó egyébként nem fájdalmas és gombostűfejnyi nagyságú. Ultrahangot valószín 2-3 hét múlva csinálnak csak, de azért aggaszt a dolog, főleg, hogy ezzel a mellemmel már több probléma is volt,. Kíváncsi lennék a Doktornő/Doktor Úr véleményére, hogy mi lehet ez. Válaszát előre is köszönöm!

WEBBeteg Szakértő válasza emlő témában

Tisztelt Kérdező!

Ami hol tapintható, hol nem jóindulatú dolog. Szoptatás esetén valóban a tejmirigyek problémáira kell gondolni, nem tud kiürülni megfelelően. Az ultrahangot én a szoptatás befejezése után javasolnám.

Kérdés: 2010. október 29., 11:40; Megválaszolva: 2010. november 02., 22:02
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Mell önvizsgálat vs. szorongás?
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! 32 éves nő vagyok. Sajnos a családomban előfordult már mellrák (anyai nagymamám) , ezért mindig odafigyeltem a havi...
bizonytalan
Tisztelt Doktornő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Mammográfiás szűrésen voltam, ahol az alábbi eredmény született:...
Mell " duzzanat "
Kedves Doktor Úr/Nő! Észrevettem már régebben, de most újra foglalkoztat, de már most rá koncentráltam a "problémára"... A mellemet tapogattam...
Csomó az emlőben
Szeretném megkérdezni, hogy mit javasolnak mit tegyek. A lányom, aki 17 éves a jobb emlőjében egy csomót tapintott ki. Jelenleg nem fáj. UH vizsgálat...
Mammográfia - körülírt benignus...
Mammográfián áprilisban voltam, a vélemény körülírt benignus meszesedés a bal emlőben a mellultrahang nem mutatott ki elváltozást, javaslat fél...