Mellrákot okozhat erős ütés?

Kb. 3 hete a kisfiammal a strandon játszottunk. A medence széléről ugrált a vízbe és az egyik ugrás során (véletlenül) teljes erőből megrúgta az egyik mellemet, azt hittem a hátamon jön ki a lába... Végül úgy tűnik, csak az egyik bordám repedt el, még mindig nem nagyon tudok tüsszenteni, köhögni. A kérdésem annyi lenne, hogy ilyen jellegű ütéstől alakulhat-e ki mellrák vagy másfajta szövődmény, érdemes-e mammográfiára mennem emiatt? Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza a mellrák témában

Tisztelt Kérdező! A trauma és az emlőrák között nincs összefüggés. Vérzés kialakulhat, de rosszindulatú emlőeltérés nem. Ha 2-3 hét után is panaszos ultrahang kell és nem mammográfia.

Kérdés: 2010. augusztus 23., 09:34; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 16:58
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal