• Mastophatia cystica diffusa

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelettel szeretném megkérdezni, hogy mit jelent ez a mammográfia lelet? Az UH vizsgálat javasolt, de sajnos azt nem csinálta meg az SZTK-ban az orvos, mert a mammográfia a munkahelyem történt közös szűrő vizsgálat keretében, és ezért nem nyúltak hozzám. Azt javasolta, hogy csináltassak újból egy mammográfiát, és akkor avval párhuzamosan elvégzi az UH emlő vizsgálatot is. Kérdésem, nem káros ilyen sűrűn röntgenkpet csináltatni? a szűrésem május elején volt, és most augusztus elején újból megakarja a doktornő velem csináltatni. Nem egyeztem bele. Kérem a véleményét ezekről. a felvételt elvittem meg is nézte, de ennek ellnére nem volt hajlandó elvgezni a mell UH vizsgálatot. Most újból kértem egy másik helyről időpontot, ott elvgzik, de csak szeptemberben. Az idő nem lesz túl hosszú, és nagyon félek. Kérem szives válaszát. Köszönettel: K. Éva

        Dr. Boros Miklós válasza a emlő témában

        Tisztelt Kérdező! A mastopathia egy jóindulatú emlőeltérés, melynek hátterében hormonális okok és alkati dolgok állnak. A vizsgálat eredmény nélkül nem tudok többet mondani. Amennyiben technikailag rendben van a mammográfia nem kell megismételni. A sugárterhelés nem jelentős, ettől ne féljen. Az ultrahang indokolt, keressen fel másik szakrendelést. Mivel rosszindulatú eltérésre nincs gyanú nem fog késni a vizsgálat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 03., 10:06; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 08:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés