• Rákkezelés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Sajnos a barátom anyukájánál kiújúlt a melldaganata. Első alkalommal megműtőtték, és kemoterápiát is kapott, de a közelmúltban (1 hete) bizonyságot nyert, hogy a nyirokrendszeren keresztül továbbterjedt. Te még "csak" a nyirokcsomójában felfedezhető az áttét. Sajnos én így veszítettem el az anyukámat, neki is melldaganata volt. Jelenleg külföldön (Németországban) tanulok. Eszembe jutott az, hogy esetleg egy külföldi konziliumnak lenne-e értelme. Tehát itt tudnának-e többet tenni, a fent említett hölgyért. Nem a magyar rák-elleni kezelést akarom bírálni. Jelenleg egyetemista(nem orvosi) vagyok, és hogy most itt külföldön tanulok látom azt, hogy mit tudnak itt jobban ezen az egyetemen, mint az otthonin, illetve, hogy mi magyarok miben vagyunk jobban. Ezt azért is kérdezem, mert a közelmúltban hallottam a televízióban, hogy az Egészségügyi Pénztár már olyan rákellenes gyógyszereket is támogat, amelyeket eddig nem. A személyreszabott rákkezelésről volt szó. Mert eddig nem támogatták az előbb említett készítményekett, mert drága volt stb. A saját esetünkben, mi nem is tudtunk arról, hogy lehet személyreszabott rákgyógyítás, még ha saját pénzen is kellett volna állni a drágább gyógyszereket. Tehát az információáramlásban problémát látok. Ezért kérdezem Önt, hogy itt Németországban tudnak többet tenni a hölgyért, esetleg jobbak lennének a túlélés esélyei, illetve esetleg egy külföldi konzultációnak lenne-e értelme?

        Válaszát előre is köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a mellrák témában

        A betegbiztosítási szabáloyk eltérőek országonként.
        A gyógyszerek ára is különbözik.
        A támogatás mértéke is különbözik.
        Egyébként a gyógyszerek ugyanazok.
        Ha sok pénze van az illető betegnek, akkor kezeltesse magát külföldön - viszont ott nincs biztosítása, tehát egy vagyonba fog kerülni ugyanaz a gyógyszer, ugyanaz a kezelés.
        A betegről viszont semmit nem írt, tehát nem tudok hozzászólni: pl. milyen típusú emlőrák kiújulásáról van szó? Hormonreceptor? HER.2 receptor? Stb.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-09 08:47:23; Megválaszolva: 2010. március 09., 08:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: