• Viszketés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Hölgyem/Uram! Menstruáció előtt 1 héttel elkezdett viszketni a bal mellbimbóm és bedagadt ugyanaz a mellem, viszketett is.miután megjött a mebstruációm, a mellem leapadt a megszokott méretére/a 2 mellem nem egyforma, de ez mindig így volt/és szinte teljesen elmúlt a viszketés.elmúlt a menstruáció, kicsit még viszket a mellbimbóm néha.a mellbimbón nem látok elváltozást, csomót nem tapintok sehol. Mi lehet ez? Forduljak bőrgyógyászhoz és nőgyógyászhoz? félek, hogy rákos vagyok. Köszönöm a válaszukat!

        Dr. Pétervári László válasza a Egyéb témában

        Minden testrész viszketése nagyon kellemetlen tud lenni, és ez alól a mell és a mellbimbó sem kivétel. A dolog hátterében számos ok állhat, amelynek egy része könnyedén megszüntethető. Ekcéma, pszoriázis A pikkelysömör krónikus lefolyású betegség, a kezelés csak a tünetek enyhítésére, átmeneti tünetmentesség biztosítására szolgál. Az ekcémásoknál száraz, viszkető foltok jelennek meg testszerte bárhol, de leggyakrabban a térd- és a könyökhajlatban. A pikkelysömör viszont fehér és vörös foltok formájában jelentkezik - leginkább a fejbőrön, a térden és a könyökön. Bizonyos esetekben mindkét betegség okozhat viszketést a melleken, a mellbimbón is. Sőt a viszketés azoknál is gyakori lehet, akiknek egyszerűen szárazabb a bőrük az átlagnál. Rossz szappan és öblítő Ha tisztálkodószert vagy öblítőt, mosószert váltottunk, majd ezután kezdődött a mellek viszketése, akkor könnyen lehet, hogy egyszerűen így reagál a bőrünk valamelyik új, számára szokatlan összetevőre. Ha kiütést, kipirosodást is tapasztalunk, akkor inkább ne használjuk többé az adott terméket. Nem megfelelő méretű sportmelltartó Nagyon fontos, hogy olyan méretű sportmelltartót válasszunk, amely stabilan tart, de nem túlságosan szoros. Ellenkező esetben a mellek kidörzsölődhetnek, ami miatt viszketést, kiütéseket tapasztalhatunk. Megoldás lehet az is, ha edzés előtt kevés vazelinnel kenjük be a mellbimbókat. Nem zuhanyozunk le egy izzasztó edzés után A verejtékben sok a só, amely kiszáríthatja a bőrünket, ettől pedig viszketni fogunk. Éppen ezért ha sportoltunk vagy bármilyen más okból alaposan megizzadtunk, próbáljunk minél hamarabb lezuhanyozni vagy legalább megmosakodni Várandósság alatt olyan hormonális változások mennek végbe a női testben, amelyektől megnő a testsúly, egyben a mellek és a mellbimbók mérete is. Ilyenkor a bőr is nyúlni kezd, ami viszketést okozhat a mellek, mellbimbók környékén. A szoptatás során szintén tapasztalhatunk viszketést, például attól, hogy a melleken visszamaradt anyatejcseppek irritálni kezdik a bőrt. Emlő szakrendelést keressen fel, ott szűrővizsgálat és megfelelő kezelési javaslatot kaphat.


        Kérdés: 2017. december 31., 00:47; Megválaszolva: 2018. január 02., 17:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: