kemoterápia összetevői

Tisztelt Doktornő! 2 hónapja távolították el a jobb oldali mellemet kettős daganat miatt. Mindkettő invazív ductalis carcinoma Első tumor: oestrogen: negatív Progresteron: negatív HER 2 +++, 70% circularis membránpozivitás Ki67: 30 % Második tumor: oestrogen: tumorsejtek 70% -ában 2+ Progresteron: tumorsejtek 30 %ában 2+ HER 2 negatív Ki67: 40 % Sentinel nyirokcsomó: áttétmentes Stádium: pT2-N0 Mellkas CT negatív Jelenleg kemoterápiás kezelést kapok (6) , az elsőn vagyok túl ami az alábbiakból áll: ADM – 100 mg EPA (vagy CPA) – 1000 mg. Ennél többet nem tudok róla, szeretném tudni, mit takarnak ezek a rövidítések, és melyik a „piros” színű? Milyen összetevőkből állnak? Ezenkívül herceptin és hormon kezelést is javasoltak a későbbiekben. Szeretném tudni, hogy milyenek a túlélési esélyeim? Szedhetek-e immunerősítő étrend kiegészítőt (pl: Flavin 77) , vagy ajánl e valamit?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza kemoterápia témában

Kedves Kérdező!

Amennyiben megkapja a kezeléseket, nagyon jó esélye van a gyógyulásra.

A daganatok közül az egyik agresszívebb típus, de szerencsére nem adtak a nyirokcsomókba áttétet. A piros színű gyógyszer az ADM, nagyon hatásos szer.

A herceptin nevű gyógyszer szintén komoly védelmet fog jelenteni hosszútávra, csakugy, mint a hormontabletta is.

Nem hiszek "az un. immunerősitésben", sem a flavinban, sem más csodaszerben.

Sokkal többet tud önmagáért tenni, ha az egészséges életmódra jellemző pontokat átgondolja az életében, értem ezalatt a táplálkozást, a testmozgást és a mentális egyensúly kialakítását. Gyógyszeresen mindent megkap, ami valóban hatékony lehet......

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2016. január 17., 13:24; Megválaszolva: 2016. január 17., 14:54
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2