• kemoterápia összetevői

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 2 hónapja távolították el a jobb oldali mellemet kettős daganat miatt. Mindkettő invazív ductalis carcinoma Első tumor: oestrogen: negatív Progresteron: negatív HER 2 +++, 70% circularis membránpozivitás Ki67: 30 % Második tumor: oestrogen: tumorsejtek 70% -ában 2+ Progresteron: tumorsejtek 30 %ában 2+ HER 2 negatív Ki67: 40 % Sentinel nyirokcsomó: áttétmentes Stádium: pT2-N0 Mellkas CT negatív Jelenleg kemoterápiás kezelést kapok (6), az elsőn vagyok túl ami az alábbiakból áll: ADM – 100 mg EPA (vagy CPA) – 1000 mg. Ennél többet nem tudok róla, szeretném tudni, mit takarnak ezek a rövidítések, és melyik a „piros” színű? Milyen összetevőkből állnak? Ezenkívül herceptin és hormon kezelést is javasoltak a későbbiekben. Szeretném tudni, hogy milyenek a túlélési esélyeim? Szedhetek-e immunerősítő étrend kiegészítőt (pl: Flavin 77), vagy ajánl e valamit?

        Dr. Tóth Judit válasza a kemoterápia témában

        Kedves Kérdező! Amennyiben megkapja a kezeléseket, nagyon jó esélye van a gyógyulásra. A daganatok közül az egyik agresszívebb típus, de szerencsére nem adtak a nyirokcsomókba áttétet. A piros színű gyógyszer az ADM, nagyon hatásos szer. A herceptin nevű gyógyszer szintén komoly védelmet fog jelenteni hosszútávra, csakugy, mint a hormontabletta is. Nem hiszek "az un. immunerősitésben", sem a flavinban, sem más csodaszerben. Sokkal többet tud önmagáért tenni, ha az egészséges életmódra jellemző pontokat átgondolja az életében, értem ezalatt a táplálkozást, a testmozgást és a mentális egyensúly kialakítását. Gyógyszeresen mindent megkap, ami valóban hatékony lehet......


        Dr. Tóth Judit
        Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus Itt kérdezhet

        Dr. Tóth Judit

        Kérdés: 2016. január 17., 13:24; Megválaszolva: 2016. január 17., 14:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: