mellgyulladás rák

Udvozlom, fel eve hagytam abba a szoptatast. abban az idoben kisfiam raugrott a mellemre es azota nagyon faj. jartam mammografian, 2 hónapjára rá, akkor nem talaltak semmit. Majd 4 hónapjara rá elmentem uh-ra ott sem talaltak semmit. az 5 hónapban elmentem nőgyógyászhoz ahol babnyi csomót talaltak. az uh már kimutatott egy tokos szerkezetu 1, 1cm-es csomot. Aspirációs vizsgálatot végeztek, ahol csatolásomban az eredmeny. az aspirációs vizsgálat utan 1 hónappal megint meg akarjak scsinálni a biopsziát. Kell, hogy aggódjak? kialakulhat ebbol a tejmirigy, vagy mellgyulladasrák? a mellem azota is fajdogál. köszönettel mikroszkóos vizsgálat eredménye: A granuláris anyagban hystiocytak valamint apocrin hamsejt lemezek athatoak. galactocelenek felel meg a laesio elsosorban. a háttérben neutrophil granulocyták is jelen vannak. az elváltozás inficialt kis fokban.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Judit válasza trauma témában

Kedves Kérdező!

Az emlőrák kialakulása jellemzően nem köthető traumához, mint ahogy a "gyulladásos emlőrák" sincs összefüggésben bakteriális fertőzéssel. A mintavétel eredménye sem hozott rosszindulatúságot. A lelet szerint minimális gyulladásos jeleket tartalmazó pangó tejjáratot mutat. Ebből az újabb mintavétel nem igazán szükséges, viszont azt, hogy esetleg más területből, vagy ezen elváltozás másik részéből indokoltnak látja e a mintavételt a radiológus és ez szükséges e nem tudom megmondani. Azt javaslom kérdezze meg, miért tartja szükségesnek az ismétlést. Egészen biztosan tudják tisztázni a dolgot.

Jó egészséget kívánok!

Dr. Tóth Judit
Dr. Tóth Judit Onkológus, belgyógyász, aneszteziológus
Kérdés: 2015. január 08., 18:31; Megválaszolva: 2015. január 08., 21:51
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2