• Elcsúsztam a jégen

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        67 éves vagyok, 10 napja elcsúsztam a jégen és fenékre ültem. Éreztem, hogy az agyam összerázódik. Még sétáltam kicsit a kutyámmal, de hazafelé már fájt a fejem, majd hányingerem is volt. 2 napig volt hányingerem, 3 napig erősen fájt a fejem. Sokat feküdtem, azóta nincs ilyen panaszom.

        Viszont esés estéjén kezdett kicsit fájni a keresztcsontom/utolsó 2-3 csigolyám-nál. Azóta egyre jobban fáj járás közben, minden lábmozgásnál. Ha nyomkodom, sehol nem érzek komoly fájdalmat, csak kicsit, tompán. De járni egyre kényelmetlenebb, és hajolni is.

        Azt szeretném tudni, hogy érdemes-e elmenni, órákat várni a sebészeten majd a röntgenen, nagy valószínűséggel csak annyi lesz a leleten, hogy törés nem látható. De mi és meddig fog fájni? Mozgassam vagy pihentessem?
        MBT cipőben estem el, azóta nem hordom. Lehet, hogy ez is okozza a fájdalmat?
        Válaszát várom, tisztelettel

        Simon Éva

         

        WEBBeteg szakértő válasza a trauma témában

        Tekintettel, hogy 10 napja történt a dolog, nagy valószinüséggel nagyobb sérülés nem történt. Nagy az esélye annak, hogy ha röntgen készül, akkor nem találnak eltérést. Panaszai alapján a zúzódás a valószinüsíthető diagnózis. Ez akár 3-4 hétig is fájhat. Ha a fájdalmon kívül nincs nagyobb panasza, a székelés, járás, ülés nem akadályozott, akkor pihentesse, jegelje, borogassa és valamilyen nem szteroid kenőccsel (Fastum, Flector, Diclac, stb) kenje. Ha 3-4 hét után sincs jelentős javulás, illetve egyéb panaszok is jelentkeznek, akkor feltétlenül keressen fel egy szakrendelést, illetve máskor a sérülés napján keressen fel baleseti sebészetet, mert így az esetleges szövődmények jobban elkerülhetők!


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2010-02-12 11:34:16; Megválaszolva: 2010. február 12., 11:34

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Vércukornaplózás
        Harc az ajakherpesz ellen
        COVID-19: hivatalos ajánlások
        Tájékoztatók az Egészségügyért Felelős Államtitkárságtól.
        Célzott molekuláris terápiák
        Számos daganattípusban áll rendelkezésre célzott terápia.