herceptines kezelés

T cím. Her2 daganat miatt a bal mellemet eltávolították. A kezelésekre várnom kellett, mert kaptam egy trombózist a bal lábamba. A ct eredményem teljesen negatív, a nyirokcsomókba se találtak műtét alatt rosszindulatra utaló elváltozást. Szó volt hormon terápiáról, de most az onkológusom, 4 kemót, és herceptines kezelést igényelt az oep-től. De mivel bal oldali billentyű szűkületem van, már 26 éve, ezt most a szív uh nem igazolta. De nagyon sokszor ugrik ki a pulzusom akár 180-ig is, nagyon félek ettől a kezeléstől. Úgy tudom, ez a szívet támadja, tehát kezelés közben szív problémák jelentkezhetnek. Szeretném megkérdezni, vállaljam, vagy kérjem inkább a hormon terápiát? Még annyit, műtét utáni vizsgálatok során se találtak se a mellbimbóba, se a mell bőrébe rosszindulatú sejteket, csak a csomóba volt. Köszönöm megtisztelő válaszukat.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

Hasznos lett volna, ha a részletes szövettant is elküldte volna. Azt írja, hogy "Her2 daganat miatt"...... HER2 pozitív, vagy HER2 negatív? Persze gondolom, hogy HER2 pozitív, ha az orvos Herceptin kezelést javasolt. Szintén csak feltételezem, hogy a daganat hormon-receptor pozitív is volt - mivel hormonkezelés is szóbajött. Ha tehát hormonreceptor pozitív, és ugyanakkor HER2 pozitív daganata volt, és a nyirokcsomókban (hányban, melyikben? ) is volt daganatsejt, akkor mindenképpen a következőket javaslom: Legalább négy sorozat kemoterápia, utána egy évig Herceptin kezelés és 5 évig hormonkezelés. Tudni kell, hogy a HER2 pozitív daganatok az átlagosnál rosszabb indulatúak, de a kezeléseket a Herceptin nevű gyógyszerrel kiegészítve a várható gyógyulási százalék javul, azaz ugyanannyi lesz, mint egy HER2 negatív emlőráknál. 100% soha nem lesz! Tehát a HER2 ellenes kezelést (Herceptin) ne hagyja ki, hacsaknem a szíve olyan rossz állapotban van, hogy ellenjavallt a kezelés. Ezt az orvosa természetesen ellenőrizni fogja rendszeresen. A rák utókezelése egyébként nem kötelező, de javaslom, hogy a hozzáértő orvosokra bízza a döntést. dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2014. május 31., 17:45; Megválaszolva: 2014. június 02., 22:56
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal