DR. Nagykálnai Tamás Doktorúr részére

Mélyentisztelt Doktorúr! Emlődaganat címmel kérdeztem tegnap Édesanyámmal kapcsolatban. Válaszát köszönöm szépen, de mivel nem írtam egyértelműen meg adatokat, ezért most pótolnám. Anyukám 63 éves, nem menstruál, a műtét során nem emlőlevétel, hanem csomóeltávolítás és a nyirokból kis rész kimetszése történt meg. Csatolom a műtét után készült szövettani eredményt. Mivel én teljesen laikus vagyok, és nagy szükségem van szíves tanácsára, ezért küldöm el inkább a pontos eredményt. Előző válaszában azt írta, ha átterjedt a nyirokcsomóra és csak kimetszés történt, akkor hormon-kemo-sugár kezelés szükséges majd. A kemotól rettegünk a legjobban. Biztosan kell? Kérem, ha drága ideje engedi, fussa át az eredményt és adjon tanácsot. Nagyon várom, várjuk. És milyen a túlélési esély? Üdvözlettel, minden jót kívánva.: Kata

Dr. Nagykálnai Tamás válasza mellrák témában

Sajnos semmilyen csatolmányt nem látok, azaz

nem találom a Mama szövettani eredményét.

Jó kérdés egyébként, hogy kell-e a kemoterápia.Biztosan kell?

Félreértés van: egyáltalán nem KELL. Csak bizonyos esetekben JAVASOLT, mert javul a túlélés.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. november 16., 17:11; Megválaszolva: 2012. november 21., 13:16
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Hogyan tovább emlődaganat esetén?
Mennyire gyógyítható?
Emlődaganat?
Biopszia 96 éves korban
Tisztelt Főorvosnő! Édesanyám elmúlt 96 éves, pangásos szívelégtelenséggel, krónikus veseelégtelenséggel, idült ischaemias szívbetegséggel...
Mell trauma lelet aggodalom