Kemoterápia mellékhatása

2007-ben kaptam kemoterápiát, és sajnos azóta is vannak súlyos mellékhatások. Ezért szeretnék tanácsot kérni. Először a szem idegeket támadta meg, nyílt zugú zöldhályog, mind a két szemen, és 3 évre rá a halló idegeket és a láb idegeit is. Nagyon nagyok a fájdalmaim, és a MORFIN származékok sem segítenek. Tudnak valamit tanácsolni? Már nem sokáig bírom! Köszönettel Szeifert Gebhardné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Nagykálnai Tamás válasza kemoterápia témában

Sajnos nem írja le sem az eredeti betegségét, sem az 5 évvel ezelőtt kapott kemoterápia gyógyszereit.

Ilyen módon a kérdés erősen hiányos.

Egy viszont biztos: a zöldhályog (a glaucoma) nem gyógyszer-mellékhatás következménye.

Hallóideg károsodást a cisplatin nevű gyógyszer valóban okozhat, de nem évek múlva, hanem a beadás után már azonnal, néhány napon belül (hasonlóan az évtizedekkel ezelőtt használt streptomycin-hez) .

Azt sem írja meg, hogy milyen okból kap morfin-származékokat.

Szóval nehéz így érdemben válaszolni.

dr. Nagykálnai Tamás

Kérdés: 2012. augusztus 07., 20:01; Megválaszolva: 2012. augusztus 09., 19:41
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
CT eredményem ismét
Lyuk nélküli mellbimbó?
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2