• Mellékhatás ellen?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szövettan novemberben rosszindulatú daganatot igazolt, azóta már meg is műtöttek. Szerencsére áttétet nem képez, ezért LUCRIN PDS Depot 11, 5 injekcióval kezelnek. Elég hamar kezdtem érezni a provokált klimax mellékhatásait, főként hangulat és alvászavarban. Dolgoznom kell, ezért nem engedhetem, hogy ezek a mellékhatások eluralkodjanak. Hangulatzavarom korábban is volt, arra szedek gyógyszert, 30 mg Truxalt este, és 1, 25 mg Xanaxot este. Napközbeni feszültségoldásra a Lady Klimax teát választottam egyelőre. Erre szükség van, a munkám igényli a pszichés stabilitást. A Kérdésem: Ezek a gyógyszerek ill termékek nem fogják akadályozni a LUCRIN hatását? Konkrétan, ha lefojtom a mellékhatásokat, nem generálja-e ez, hogy kiújuljon a daganat?

        Dr. Nagykálnai Tamás válasza a mellrák témában

        A Lucrin a koponyaalapi mirigyen keresztül teljesen leállítja a petefészkek működését, tehát egy mesterséges (és igen gyors, általában 6 hét alatt beálló) klímaxot eredményez. De a valóban kellemetlen klímax még mindig sokkal jobb, mint egy esetleges emlőrákos kiújulás. Számos tünet jelentkezik a klimaxban, ebből az egyik a hangulatzavar - bár azt említi, hogy az már előtte is volt. Erre jó a Xanax, a Truxal. A hőhullámok, leizzadások (tehát a hirtelen melegséggel, kipirulással járó perifériás értágulat) tünetre sajnos igazán nincs jó gyógyszer - csak enyhíteni lehet. Meg lehetne teljesen szüntetni női hormon (ösztrogén) adagolással, tapasszal, az viszont ilyenkor tilos! Maximum a növényi eredetű (u.n. fitoösztrogén) tartalmú "fűben-fában" szerek engedhetők meg, pl. a Klimovit, a Lady Klimax, stb. Nem befolyásolják, nem csökkentik a Lucrin-hatást. Hüvelyszárazság is jelentkezik, amire csak néha-néha (egy-egy "bizonyos alkalommal") javaslok hormon-tartalmú intím kenőcsöket használni - mert bizony a nemiszervekről felszívódva a véráramba kerülnek. Közömbös síkosítók persze alkalmazhatók. A klimax csontritkulást okoz. Tehát feltétlenül szedjen Kalciumot és D-vitamint, recept nélkül számos formában kaphatók (pl. Calcivid). Jobbulást! Küzdeni és győzni kell! Kézcsókkal

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 10., 21:56; Megválaszolva: 2012. január 12., 12:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: