• Onkológus segítségét kérem

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! A segítségét szeretném kérni egy számomra nagyon kedves rokonom leletével (mammográfia és mellultrahang) kapcsolatban (68 éves nő). Emlőfelvétel, natív, cranio-caudalis mk.o.; Emlőfelvétel, natív, ferde mk.o.: Mindkét emlőben részleges zsíros involutio van. A bal emlő alsó felében egy 5 mm-es ovalis árnyék jelent meg. A felső negyedek határán 3 mm átmérőjű területen csoportos microcalcificatio látható. A jobb emlőben tu. árnyék, magnifitásra utaló jel egyik oldalon sem látható. Emlők UH vizsgálata mko., Axilla UH vizsgálat mko.: Az emlőkben körülírt kóros képlet nem látható. Az axiális patológiás lgl. nem ábrázolódott. 4 hónap múlva visszahívták kontrollra, de mi nagyon aggódunk, hogy esetleg csak vesztegetjük az időt a várakozással. Kérem, mondja el a véleményét, hogy a két felvétel alapján miről is van szó, rosszat jelentenek-e a fent leírtak? Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

        Dr. Molnár Katalin válasza a emlőrák témában

        Kedves Kérdező, egyelőre aggodalomra ok nincs, az öregedő emlő funkcióvesztése az involúció.A meszesedés területe pár mm,de a leírásban is olvasható malignitás-rosszindulatúság jele nem látható. Az UH szintén kórosat nem jelentett. A pici meszesedés megfigyelése miatt hívták vissza,amennyiben nem növekszik,konroll vizsgálatokre fogják vissza-vissza hívni.Amennyiben növekedne mintavételt javasolhatnak,de ez persze a leleteiből egyelőre nem indokolt. A kontrollvizsgálatokra rendszeresen javasolt járni,a túl gyakori mammográfia nem javasolt. Üdvözlettel dr.Molnár Katalin


        Dr. Molnár Katalin
        onkoradiológus

        Dr. Molnár Katalin
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 15., 07:49; Megválaszolva: 2011. november 15., 17:11

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés