Mellrákom van?

Tisztelt Doktornő! 44 éves vagyok, és azt vettem észre, hogy a mellemben van egy kis megkeményedett rész, amit főleg akkor érzek, ha állva, illetve egy kicsit előrehajolva, összenyomom a mellbimbóm alatti részt. Mirigyes a mellem, már volt cisztám illetve rákmegelőző állapot 0. fázis szövettani eredményem, 20 éve. Nem szültem, és sosem szedtem fogmzásgátlót, a mellműtét miatt, talán változókorban is vagyok, rendszertelenül jön meg a mensesem. Rendszeresen járok mammographiára, márciusban voltam utoljára, illetve kb. 1 éve ultrahangon is. Azóta kialakulhatott mellrákom, ami tapintható, illetve akkor észrevették volna, ha elváltozás van? Még annyi, hogy viszonylag kicsi a mellem, de lehet, hogy ez nem fontos. Köszönettel: Kata

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Katalin válasza a mellrák témában

Kedves Kérdező, válaszom valószínűleg nem, de újabb kivizsgálások nyugtatnák csak meg. Egy cisztás - műtött emlő áttapintása még szakembernek is korlátozott értékű lehet. Ezért vannak a képalkotó kivizsgálások: emlő UH, mammografia és emlő MR vizsgálat. A rendszertelen havi vérzés is okozhat hormonális változásokat az emlő állományában. Tisztázni kellene a rendszertelen havi vérzés okát is. Kérem forduljon nőgyógyászhoz valamint az emlő szűrőcentrumot is fel kell keresni, hogy képalkotókkal a képalkotók eredményei aggodalmait reménység szerint eloszlathassák. Üdvözlettel dr. Molnár Katalin.

Kérdés: 2011. november 05., 12:24; Megválaszolva: 2011. november 06., 17:45
Kérdések és válaszok: Mellrák, emlőbetegségek
Emlő ciszta
Emlőbiopszia2
Emlő UH vizsgálat
Emlő fájdalom
Mell ultrahang kóros eltérésre utal