Labor értékek

Tisztelt Doktornő! Egy görbe hétvége utén mellkasi panaszokkal kerültem a kardiológiára.Hajnalig tartó táncolás, alkoholfogyasztás és cigarettázás történt, ritka alkalom volt, nem szoktam sem inni, sem dohányozni (leszoktam kb 1éve) . A vérleleteim között 3 eltérés volt: Kreatin kináz: 199 U/l, Lactát dehidrogenáz: 430 U/l, A D-dimer: 693.67 ng/ml, és a Kardiális troponin <0.006 ng/ml. A D-dimer miatt embóliára gyanakodtak, amit rtg és a kontrasztos CT sem igazolt. AZ lenne a kérdésem, hogy ezek az értékek lehetségesek az előző napi alkohol és cigaretta miatt, amihez nincs a szervezetem hozzászokva? A zárójelentésemen csak kezdődő magasvérnyomás szerepel.Köszönöm válaszát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza kóros labor értékek témában

Kedves Kérdező, a kóros labor értékek kialakulásához esetleg hozzájárulhat az előző görbe este, de egy közepes méretű véraláfutás (megütötte valamelyik testrészét) is okozhat ilyen eltéréseket. Kontroll laborvizsgálat mindenesetre javasolt, következő rendelésen keresse fel a háziorvosát a további teendők megbeszélésre. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2015. október 03., 16:29; Megválaszolva: 2015. október 03., 21:30
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Magas vérnyomás 30 évesen
Mellkasi fájdalom
Laborvizsgálat eredménye
Komoly kardiológiai problémám van?
Friocard kapszula