Hirdetés
      • Vérkép Vashiány

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedve Doktornő! A vérképemmel kapcsolatban szeretném a segítségét, tanácsát kérni. Ha jól vagyok informálva , akkor az alábbiak a vashiányra utalnak. Szeretném megkérdezni, hogy a számok alapján mennyire súlyos a helyzet? Transzferrin 4,8 g/L * 2,0 - 3,6 Transzferrin telítettség 10 % * 20 - 55 Teljes vaskötõ kapacitás 120,7 µmol/l * 42,8 - 85,6 Mi okozhatja a vashiányomat? A szédülésem lehet e ettől? Azért , hogy az info bővebb legyen feltölteném a teljes labor eredményt. Üdvözlettel : Zsolt

        Dr. Molnár Dóra válasza a kóros labor értékek témában

        Kedves Kérdező! Vashiány okozta vérszegénység az, ami szédülést okozhat, de ez nem áll fenn Önnél. Tehát nem emiatt szédül. Nagyon magasak a vérzsír értékek, májproblémákkal is összefügghetnek a kóros paraméterek. Vércukorszint is emelkedett- nem jól beállított cukorbetegség is hozzájárulhat magas triglicerid szinthez. Összességében több probléma van, amelyek ráadásul egymással összefügghetnek, javaslom általános belgyógyászati szakrendelés felkeresését. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2020. január 11., 18:37; Megválaszolva: 2020. január 15., 12:31

      • Kérdések és válaszok a témakörben: