Magas vérnyomás és érszűkület

van e érszükületem? itthol, rendes vérnyomásmérővel megmértem a vérnyomásom.jobb kar: 130/84/81 bal kar: 135/85/77 jobb láb, 180/104/84 bal láb, 170/99/81 egészséges e ez? Magas vérnyomás ellen rendszeresen, pontosan, szedem a gyógyszert, A karomon és a lábamon mért eltérő érték normálisnak mondható e,?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomásmérés témában

Tisztelt Kérdező!

Az alsó végtagi vérnyomás érték egészséges esetben általában kissé magasabb, mint a felkaron mért érték. Az Öné az optimális felett van, de súlyos alsó végtagi érszűkület esetén viszont alacsonyabb a lábon mért vérnyomás. Angiológiai vizsgálat indokolt a pontos alsó és felső végtagi érstátusz tisztázására. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2012. június 20., 18:03; Megválaszolva: 2012. június 21., 22:58
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Alacsony Spo2 szint
Pulmonális hypertonia
Hogyan tudok leszokni
Magas vérnyomás
magas vérnyomás