eltérő vérnyomásérték

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Mitől lehet az hogy nyugalmi állapotban vérnyomásméréskor, az első mért érték mindig jóval magasabb a másodiknál? Van hogy elsőre 150/85-öt mérek, másodszorra 140/80-at, harmadszorra 132/80-at. Lehet-e attól alacsonyabb a köv. mérés hogy összenyomódtak az erek? Hányszor lehet/érdemes megmérni ilyenkor? A mérések között elég 1 perces szünet? Mostanában amúgy 160/85 körüli a vérnyomásom, mióta irodában ülve dolgozom 8 órát. Gyakori mozgással javítható ez az érték? Vagy kezdjek gyógyszert szedni rá? Nem vagyok túl fiatal hozzá? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza vérnyomásmérés témában

Kedves Kérdező!

Ha ugyanazon a karon egymás után méri a vérnyomását, akkor az nem fog pontos értéket adni, mivel a keringésnek teljesen vissza kell állnia az eredeti állapotára. A különböző vérnyomásmérő készülékek gyártói két mérés általában 3-5 perc (egyes leírások 10 perc) várakozást írnak elő.

A vérnyomásértékei valóban emelkedettek, a 160/85 Hgmm-es érték már gyógyszeres kezelést tehet szükségessé. Ha Önnek testsúlytöbblete van, az is szerepet játszhat, valamint a kávé, kóla, energiaitalok fogyasztása is emeli a vérnyomást.

Kérdés: 2014. február 22., 10:28; Megválaszolva: 2014. február 24., 21:07
Kérdések és válaszok: Magas vérnyomás (Hipertónia)
Izgulás vérnyomásméréskor
Az elmúlt években megfigyeltem, hogy bizonyos élethelyzetekben (nyilvános beszéd, fontos telefon, eredményhirdetések) van bennem egy kis izgalom....
Magas vérnyomás és érszűkület
van e érszükületem? itthol, rendes vérnyomásmérővel megmértem a vérnyomásom.jobb kar: 130/84/81 bal kar: 135/85/77 jobb láb, 180/104/84 bal...
Károsodott diasztolés bal kamra
T. Doktornő! Teljesen kétségbe estem, a munkahelyemen kardiologiai vizsgálat a következő eredményt adta. Regurgitatiok: TRI I, MI I. Falmozgászavar:...