CLL vagy vírus?

T. C.! Az alábbi laboreredmény miatt kérném segítségét. Kérdezném, hogy ez a vérkép utalhat-e leukémiára (CLL)? Gumprecht árnyék jelenléte milyen vírusra lehet jellemző, és a fertőzést követően mennyi ideig van jelen a kenetben? Minőségi vérkép Valid Segmentált granuloc.: 53 % 50 - 70 Limfocita: 38 % 20 - 40 Monocita: 6 % < 8 Megjegyzés: Atyp.Ly: 3%, néhol Gumprecht-féle magárnyékok is láthatók. Kontroll javasolt.vvt süllyedés seb. mh.: 6 mm/h 1 - 12 Valid Vérkép IV. aut. Valid Fehérvérsejtszám: 7, 11 G/L 5, 00 - 9, 00 Vörösvérsejtszám: 4, 34 T/L 4, 00 - 5, 10 Hemoglobin: 130, 00 g/L 125, 00 - 155, 00 Hematokrit: 39, 10 % 38, 00 - 45, 00 MCV: 90, 10 fl 80, 00 - 95, 00 MCH: 30, 00 pg 28, 00 - 32, 00 MCHC: 33, 20 g/dl 31, 00 - 36, 00 RDW-CV: 11, 70 % 11, 00 - 14, 50 Thrombocyta szám: 222, 00 G/L 150, 00 - 400, 00 MPV: 11, 60 fl * 7, 00 - 11, 00 Neutrofil: 53, 90 % 50, 00 - 70, 00 Eozinofil: 3, 00 % 0, 50 - 5, 00 Bazofil: 0, 30 % < 1, 00 Limfocita: 37, 80 % 20, 00 - 40, 00 Monocita: 5, 00 % 3, 00 - 8, 00

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Váróczy László PhD válasza leukémia témában

Tisztelt Érdeklődő!

CLL esetén a lymphocytaszám minimum 5 G/l és emellett egyéb klinikai tünetek (pl. nyirokcsomó-megnagyobbodás, lép-megnagyobbodás, vérszegénység stb.) is jelen vannak, így az Ön esetében ez a betegség gyakorlatilag kizárható. A Gumprecht-rögök a vérkenetben kékesen festődő, elhalt sejtekből kiszabaduló magmaradványok. Semmi nagyobb jelentőséget nem kell ennek a jelenségnek tulajdonítani, számos vírusfertőzés után felléphet, és általában még 4-8 hétig figyelhető meg.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2012. január 08., 00:35; Megválaszolva: 2012. január 14., 22:25
Kérdések és válaszok: Vérképzőszervi daganatok (leukémia, limfóma)
Leukémia idős korban
Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdésem fordulnék önhöz, hogy nagypapám (80 éves) , tavaly derült ki hogy leukémiás, most kórházban van, kicsit...
A lúgosítás segít-e?
Üdvözlöm! Segítséget szeretnék kérni. 35 éves 135 kg- os férfi vagyok és leukémiát diagnosztizáltak nálam. A fehérvérsejtem 365 a normális...
Leukémia és egy velejáró tünet
Tisztelt Doktor úr/nő! Édesapám 1, 5 hónapja került be a kórházba Hematológiai osztályra, 1hónapig tüneti kezelésként mint anémiás...
Leukémia utáni gyermekvállalás...
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Gyermekkori leukémiám volt 7 éves koromban diagnosztizálták és társult vele ízületi gyulladás is, 13 éves koromtól már...
Gyógyszerrel kapcsolatos
Mielomonocitáris leukemias beteg vagyok már 8 éve. Idáig a Mercaptopurinium (Purinethol) gyógyszert szedtem ami stabilizálta az állapotomat. De sajnos...