• CLL vagy vírus?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        T. C.! Az alábbi laboreredmény miatt kérném segítségét. Kérdezném, hogy ez a vérkép utalhat-e leukémiára (CLL)? Gumprecht árnyék jelenléte milyen vírusra lehet jellemző, és a fertőzést követően mennyi ideig van jelen a kenetben? Minőségi vérkép Valid Segmentált granuloc.: 53 % 50 - 70 Limfocita: 38 % 20 - 40 Monocita: 6 % < 8 Megjegyzés: Atyp.Ly:3%, néhol Gumprecht-féle magárnyékok is láthatók. Kontroll javasolt.vvt süllyedés seb. mh.: 6 mm/h 1 - 12 Valid Vérkép IV. aut. Valid Fehérvérsejtszám: 7, 11 G/L 5, 00 - 9, 00 Vörösvérsejtszám: 4, 34 T/L 4, 00 - 5, 10 Hemoglobin: 130, 00 g/L 125, 00 - 155, 00 Hematokrit: 39, 10 % 38, 00 - 45, 00 MCV: 90, 10 fl 80, 00 - 95, 00 MCH: 30, 00 pg 28, 00 - 32, 00 MCHC: 33, 20 g/dl 31, 00 - 36, 00 RDW-CV: 11, 70 % 11, 00 - 14, 50 Thrombocyta szám: 222, 00 G/L 150, 00 - 400, 00 MPV: 11, 60 fl * 7, 00 - 11, 00 Neutrofil: 53, 90 % 50, 00 - 70, 00 Eozinofil: 3, 00 % 0, 50 - 5, 00 Bazofil: 0, 30 % < 1, 00 Limfocita: 37, 80 % 20, 00 - 40, 00 Monocita: 5, 00 % 3, 00 - 8, 00

        Dr. Váróczy László PhD válasza a leukémia témában

        Tisztelt Érdeklődő! CLL esetén a lymphocytaszám minimum 5 G/l és emellett egyéb klinikai tünetek (pl. nyirokcsomó-megnagyobbodás, lép-megnagyobbodás, vérszegénység stb.) is jelen vannak, így az Ön esetében ez a betegség gyakorlatilag kizárható. A Gumprecht-rögök a vérkenetben kékesen festődő, elhalt sejtekből kiszabaduló magmaradványok. Semmi nagyobb jelentőséget nem kell ennek a jelenségnek tulajdonítani, számos vírusfertőzés után felléphet, és általában még 4-8 hétig figyelhető meg.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 08., 00:35; Megválaszolva: 2012. január 14., 22:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Asszonyom/Uram! Szeretném megkérdezni, hogy a plazmaadás jár-e bármiféle kockázattal? Hígul, vagy sűrűsödik-e a vér, ez hozzájárul-e betegség vagy betegségek kialakulásához? Heti, 2 heti, havi 1 plazmaadás a "javasolt"? Illetve...
        Myeloma multiplex betegségem van, melyet gyógyszeres kemoterápiával kezelnek másfél éve - sikeresen! A kezelés része, hogy vérhigitó injekciót adok be magamnak minden nap. Közben napi 1 tabletta Nootropil 1200 tablettát is szedek. Lehet-e ezt...
        Tisztelt Doktornő! Laborleletemben minden eredmény a határértékeknek megfelel, kivéve kettőt. A Hematológia részen a NEUT 45, 8%, ami a min. 50% alá esik, a LYMPH pedig 42, 8%, ami a 40%-os max érték fölé esik valamivel. Érdeklődöm, hogy...
        Tisztelt Doktornő! (korábbi kérdéseimhez fűzve), volt vírusszerológia is, EBV és CMV vírusra nézték, negatív! A mandulám is nagy még, alul néha fehér folyadék van a mandulánál, talán genny. A csomók megvannak, bár mintha kisebbek...
        Üdv, Találtam a hónaljam legalsó részén a hát-lepke izom(? )mellett egy nyomásra fájdalmas érzetet adó csomót. Igazából nem tudom eldönteni, hogy csomó-e mert valamikor vízszintesen hosszúkásnak találom, valamikor meg csomónak érzem....
        Tisztelt Doktor úr/nő! Olyan kérdésem fordulnék önhöz, hogy nagypapám(80 éves), tavaly derült ki hogy leukémiás, most kórházban van, kicsit fullad és nagyon sok benne a víz, ma megindult nagyon nála a víz. Ez mit jelent? Javulhat még?...

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés