Mit jelent valójában?

Üdvözlöm. Olyan ügyben szeretném a segitségét kérni, hogy 3hete kezelt a háziorvosom előbb cifránnal, majd rocephin inj--val láz, köhögés miatt. Az elején készitett rtg neg lett. De mivel nem sokat javultam elküldött a tüdőgondozóba. Ott újjab rtg készült, és légzésfunkció. Rtg: jobb hilus alsó pólusa alatt kifejezetten durva köteges parenchyma. Cor norm. Légzésfunkció: VC 2650 ml, FEV1: 2280ml-69%, PEF: 2, 49 l/ min, FEV1/ FVC: 84 %. Kaptam Doxipharm Theospirex, Ventolin, Acc600, és Apofamotidint. De a pontost dg-t nem mondta meg, és ezért szeretném tudni mennnyire jók ezek az értékek, és a rtg eredmény mit is takar valójában. Köszönettel várom mihamarabbi válaszát. Angéla

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Ez hörgőgyulladásra utaló kép, mind a mellkas röntgen, mind a légzésfunkció. A légzésfunkció részben beszűkült, ezért indították a kezelést. Lényeges a szennyezett levegőjű helyek kerülése, alkohol- és dohányzási tilalom. A gyulladás gyógyulás után a légzésfunkciót célszerű megismételni.

Kérdés: 2011. március 03., 06:40; Megválaszolva: 2011. március 06., 09:20
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 