Tűdőrák?

Tisztelt Szakértő Nagyon aggasztó probléma miatt fordulok önhöz. Kb 1 hete száraz köhögés kínoz, amely kisebb nagyobb intenzítással jelentkezik. Ezalatt egy 4 napig tartó lázas állapoton is keresztül mentem a lázam 39, 5°C ig felment. A láz után is több éjszaka jelentkezett a nagyon erős izzadás (mintha leöntötek volna) Ebből sikerült kigyógyulni, de a köhögés maradt és a hét végén, amikor még a láz tartott 2 alkalommal reggel felkelés után tapasztalt köhögési roham közben (nagyon erőltetett köhögés) vörös vér ürült a letapadt nyákkal együtt. Ekkor nagyon megijedtem és elmendtem a tüdőgondozóba. Ott mellkasrgt. és légzésfunkciót csináltak. A röngen teljesen negatív lett, sehol semmi folt. A légzésfunkcióm Lf FEV1: 112% PEF: 94 % SPO2: 96 %. Vérsüllyedés: 4mm/ fél óra Most a tüdőgyógyász Bronchológiai vizsgálatot szeretne csináltatni, de én nagyon félek tőle és nem szeretném (több bajt csinálhat mint hasznot.) Azonban a tűdőráktól retttegek. Megjegyzem soha nem volt a családban semmilyen rákos beteg. És ami a panaszokat illeti először 2007-ben, majd 2008-ban és 2010-ben is voltak vérköpéses tüneteim. Én arra gondolok hogy csak valamelyik kissebb ér pattant meg a tüdőmben vagy a légcsövemben esetleg a garatomban a nagyon erős köhögéstől. A vérvizsgálati eredmények sok alkalommal mutattak ki már nálam alacsony trombocita számot 109-149 közötti értékek is jelentkeztek már. Lehetséges ez? Ha igen akkor hogyan lehetne ezt bizonyítani kizárni a rákot és elkerülni a bronhoskópiát? Illetve nincs valami kevéssbbé veszélyes vizsgálat a rák kizárására? Kérem segítsen. Előre is köszönöm Tiszetelettel: Róbert

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza légzőszervi betegség témában

Tisztelt Kérdező!

Elsőként egy fül-orr-gégészeti vizsgálat javasolt a vérzésforrás megítélése miatt. Amennyiben a vérköpés megfázás esetén volt, nem a daganatra kell gondolni. A bronchoscopia jelenleg semmilyen más vizsgálattal nem váltható ki. Tartós vérköpés esetén az elvégzése indokolt. Kerülje a szennyezett levegőjű helyeket, alkohol- és dohányzási tilalom.

Kérdés: 2011. február 09., 19:36; Megválaszolva: 2011. február 12., 17:34
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkasröntgen lelet értelmezése
Diszkrét tüdőgyulladás DAB
Légzésnehézség
Tisztelt Doktornő, 7. éve egyáltalán nem dohányzom. 
Mellkas rtg!
Azbeszt belégzése 2