Embólia

Tisztelt Doktor Úr!

Decemberben felületi visszérgyulladást diagnosztizáltak a bal lábszáramban. A D-Dimer értékem normális volt, ezért nem csináltak Doppler vizsgálatot akkor, a lábam sem dagadt. A gyulladás kábé 2 hét alatt elmúlt. November végén H1N1 elleni védőoltást kaptam.

Január végén a bal oldalamban a bordák alatt szúró fájdalmat kezdtem el érzeni, mely felsugárzott a bal csuklyás izmomba. Enyhe lázam is volt. A háziorvos mellhártya gyulladást diagnosztizált. Én azonban nem hagytam annyiban és saját szakállamra elvégeztettem egy mellkas röntgent, amely már egy kis mértékű, lokális tudőgyulladást is kimutatott, valamint a tüdőgyógyász doktornő - miután kérdésre közöltem vele, hogy semmiféle égzőszervi panaszom nem volt - azt mondta, hogy a röntgenkép alapján neki ez egy lezajlott tüdőembóliának tűnik.

Kórházba be, kivizsgálás, injekció, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő a mellhártyagyulladásra. A kórházan végzett szív ultrahang és a Doppler negatív volt. vagyis nem mutatott ki trombózisra utaló jelet a lábamba. A CT szerint "mikroembolizáció nem zárható ki".

10 nap után hazaengedtek, azóta Syncumar. Mivel az állami kezelés nem adott választ azokra a kérdéseimre, hogy ha minden leletem negatív, akkor

- mitől volt?

- mi volt valójában?

- hogyan lehet megelőzni?

- és mi az oka?

ezlrt elmentem egy neves magánkórházba ahol genetikai vizsgálathoz is vért vettek. Ezek alapján negatív a tumor marker, az autoimmun betegség, a genetikai hajlam. Ők viszont trombózist diagnosztizáltak a lábamban, mert a radiológus doktornő nem látta tisztán az egyik vénámat és neki úgy tűnt "be van állva".

Édesapámnak volt tudőembóliája egy műtétet követően, melyet az akkor még gyerekcipőben járó epiduárlis érzéstelenítésben végeztek és valamit nagyon elszúrtak.

Mivel a magánkórház véleménye sem elégített ki, elmentem egy helyi érspecialistához, aki majdnem egy órán át ultrahangozta a lábaimat és azt mondta, hogy nem volt és most sincsen trombózis a lábamban. Megjegyezte, eddig valamennyi vizsgálatot rosszul végezték, mert a Dopplert nem csak fekve, hanem üve és egyéb testhelyzetekben is meg kell csinálni.

Kérdéseim:

- egészen biztosan embóliáról volt-e szó?

- milyen maradandó nyomai vannak a mellhártyagyulladásnak, normális-e hogy azóta is néha fájdogál az a terület, ami annakidején begyulladt? különösen, ha sokat eszek vagy sokáig ülök görnyedt testhelyzetben

- Syncumár mellett. terápiás értéken belül megismérlődhet-e az embólia?

-amennyiben nem igazolódott genatikai hajlam elhagyható-e a Syncumár és ha igen, mennyi idő múlva?

- okozhatta-e az egész problémát a H1N1 védőoltás mellékhatása (pl olaj a vérben stb.)?

 

Tisztelettel:

Zoltán

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza embolia témában

Kedves Zoltán!

Számos vizsgálatot végeztek Önnél, és egyik vizsgálat sem erősítette meg az emboliat, vagy a vérrögösödést. Az érspecialista megfelelő szakember ennek véleményezésére, és leírása alapján alaposan megvizsgálta Önt.

A Syncumar mellett, ha az jól beállított kezelés, nem történhet embolia, de egy rosszul megválasztott étrend kiütheti annak hatását, és akkor lehet baj.

A H1N1 oltás után ilyen megbetegedésről nem számoltak be az irodalomban tudomásom szerint. A mellhártyagyulladás, ha mnegfelelően kikezelték, a későbbiekben nem okoz panaszokat, tüneteket.

Köszönöm türelmét, utáőnanéztem kérdésének, azért nem volt módom korábban válaszolni részletes kérdésére. Ha tudok Önnek a továbbiakban segíteni, szívesen állok rendelkezésére.

Kérdés: 2010. június 11., 09:25; Megválaszolva: 2010. június 11., 09:25
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Mellkas ct
Jó napot! Voltam mellkas ctn és a véleményben ez állt: Residualis köteg a jobb s5 tüdőszegmentumban. Avm a bal basalis dorsalis tüdőterületen....
Torokviszketés (dohányfüst...
Tisztelt Doktornő! A pár napja feltett kérdésemmel kapcsolatban lenne még egy kérdésem (1,5 órán át dohányfüst belélegzéséről írtam) , hogy...
Dohányfüst belélegzése
Tisztelt Doktornő! 2 órán át beszélgettem valakivel, a nagyjából a 3/4 részében dohányzott és rám fújta szembe velem a tömény dohányfüstöt...
Sóterápia Covid után
Lelet eredmény