embolia

Tisztelt Dr.Ur/Nő

A kérdésem az lenne, hogy febr.23-án sipcsonttörést szenvedtem, amit reteszeszes velőürszegezéssel műtöttek.Ezután 35 db.Fragmin vérhigitó injekciot kaptam.Jelenleg már teljes sujjal terhelhetem a lábam, de egy pár napja mellkas fájdalmat érzek, köhögök és néha nagyon erős légszomjat érzek, olyan mint ha elfogyna a levegő a lakásból.Ön szerint 2 honap után előfordulhat az hogy valamilyen embólia okozza ezt? Mennyi ideig vagyok kitéve ennek a veszélynek?

Válaszát előre is köszönöm,

           Tibor

Dr. Papp Júlia válasza embolia témában

Kedves Tibor!

A korábbi műtét 2 hónap elteltével már nem jelent rizikót az embolia szempontjából, DE:  emboliát műtét nélkül is lehet kapni! Az Ön által leírt tünetek akár emboliára is utalhatnak, így mindenképpen jelentkezzen vizsgálatra a háziorvosánál illetve az illetékes sürgősségi osztályon!

Kérdés: 2010. április 25., 23:05; Megválaszolva: 2010. április 25., 23:05
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Veralvadas
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...