• Tüdőembólia után

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Egy hónappal ezelőtt tüdőembóliát diagnosztizáltak nálam a jobb alsó lebenyben, egész pontosan 4.5 cm-es rögről volt szó, amely egy hét leforgása alatt, hála az injekcióknak és a gondos kezelésnek, 13 mm-re csökkent le, utána átállítottam Eliquis 5mg apixaban tablettára, naponta 2x1 szem. A kérdésem az lenne, hogy normális-e, hogy időnként szúró fájdalmat érzek a fennt említett, és néha a bal oldalamban is? Nincs se véres köpet, köhögés is csak nagyon ritkán, viszont aggódom, mennyi idő, mire a szervezetem teljesen regenerálódik? Van ok az aggodalomra, vagy csak hergelem magam? Válaszát előre is köszönöm! D.Krisztina

        Dr. Gyulai Nóra válasza a tüdőembolia témában

        Kedves Krisztina, a tüdőembolia teljes gyógyulása akár hónapokat is igénybe vehet, ezert ha a véralvadásgátlót megfelelően szedi, nem kell aggódni, viszont ha ilyen fiatalon valóban tüdőemboliaja volt CT vel igazolva, akkor kivizsgálásra van szükség, hogy mi okozhatta, esetleg genetikai probléma, mindenesetre ne dohányozzon


        Dr. Gyulai Nóra
        tüdőgyógyász szakorvos Itt kérdezhet

        Dr. Gyulai Nóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 02., 10:42; Megválaszolva: 2018. október 09., 07:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: