Kérem ha tud segítsen!

1 hónapja veszítettem el édesapám és az elött egy héttel a nagypapám. Azóta rosszullétek gyötörnek mindennap hol jobb hol rosszabb a helyzet. Mivel édesapám tüdőembóliában halt meg én is attól rettegek hogy mi van ha én is a mi nap vérest köptem és nagyon szúrt a szívem tájékán megijedtem. A mindennapokban ájulás szerű szédülésem van és borzasztó tompa vagy leírni sem tudom milyen fej fájás furcsa érzés. A háziorvos azt mondta azért szúr a szívemnél mert izmaim be vannak gyulladva és oda sugárzik. Frontint is írt fel 0, 5mg valamikor segít ha beveszek belöle egy szemet van amikor csak két szem segít. Két gyermekem van akikért mindent megszeretnék tenni de ez a nen tudom minek nevezzem betegség tönkre teszi mindennapjaimat és félelmet táplál bennem. A munkám miatt mennem kellett tüdőszűrőre az negatív lett. Maga szerint az embóliát kimutatja? Kérem segítsen egy elkeseredett édesanya Válaszát elöre köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza tüdőembolia témában

Kedves Kérdező!

Panaszai hátterében valószínűleg az utóbbi időszak veszteségei, a gyász állhat, de természetesen a panaszokat komolyan kell venni. A mellkas röntgen (tüdőszűrés) nem minden esetben mutatja ki a tüdőembóliát, főleg, ha az nem nagy kiterjedésű.

Azt javaslom, ha panaszai nem szűnnek, és véres köpet ürítése ismétlődik, forduljon tüdőgyógyászhoz!

(Fiatal nők esetében a fogamzásgátló szedése okozhat tüdő embóliát.)

Üdvözlettel:

Kérdés: 2017. november 11., 22:24; Megválaszolva: 2017. november 12., 11:23
Kérdések és válaszok: Légzőszervi megbetegedések
Tudoembolia vagy sem?
Tisztelt Doktorno! Egy ejjel etos torokfajasra es a bal mellem folotti reszen fajdalomra ebredtem. Enyhe veres kopet is volt. Korhazba fogtak: "a job arteria...
Tüdőembólia után - Menjek-e ...
Tisztelt Szakértő, 37 éves rendszeresen szabadidősportoló férfi vagyok. Május 29 és június 1- között kórházba kerültem, miután egy régebb óta...
Tüdőembólia után
Tisztelt Doktornő! Egy hónappal ezelőtt tüdőembóliát diagnosztizáltak nálam a jobb alsó lebenyben, egész pontosan 4.5 cm-es rögről volt szó...
tüdőembólia után véres köpet
Tisztelt Doktornő! Két oldali tüdőembóliám volt, melyet kórházban kezeltek vénás heparinnal. 1 hét után áttértek tablettás varfarinra, melyet...
szarkoidózis, tüdőembólia
Kedves Doktornő! Az elmúlt hetekben már több, a betegségeimmel kapcsolatos kérdésre igyekezett választ adni. Ezúttal is erre kérném! 68. napja...