• mitől köhögök vajon?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakértő! 36 éves kissé túlsúlyos hölgy vagyok, 3 császáron túl, hasi hegsérvvel. 9 éve tachicard vagyok, amire Betalok Zok 50 mg-os tablettát szedek reggelente. Többször is volt már szív UH, 24 órás Holter kivizsgálás. Szervi eltérést nem találtak. Tavaly novemberben azt éreztem, hogy a garatomban hátul folydogál valamiféle váladék. Mivel december elejére voltam kiírva csásármetszésre, kérem a háziorvosom, hogy írjon fel antibiot, nehogy a váladék miatt belázasodjak, vagy köhögnöm kelljen majd műtét után. Beszedtem egy doboz Zynnatot. A váladékcsorgással torokköszörülés, köhécselés járt együtt, ami azóta is tart, tehát már két hónapja. Közben volt kardiológián szív UH, 24 órás Holter, voltam tüdőgondozóban is, mert a köhögésem már annyira elfajult, hogy az egész szegycsont mögötti rész fájt. Kaptam antibiotikumot Supraxot, illetve Ventolint is a tüdőgondozóban. Közben, hogy el ne feledjem, az orrom állandóan be van dugulva, orrsövény ferdülésem van, és a terhesség alatt is sokat orrsprayztem, de az orrom nem folyik, csak eldugult. Köhögésem nem javul. Savkötőt szedek Esomeprazol Sandozt. Ön szerint lehet e szívelégtelenség a köhögésem hátterében, azt a 24 h-s EKG kimutatta-e, illetve merre menjek tovább kivizsgálásokra a köhögésemmel, mert a háziorvosom nem vesz komolyan. Már tényleg nem tudom mitévő legyek, most már ideges vagyok nagyon hogy mitől vannak ezek a tünetek. Köhögésnél nagyonritkán szakad csak fel valami, inkább ilyen száraz kínzó köhögésem van. A tüdőgondozóban köptetőt javasoltak, de nem tudom, hogy érdemes-e szednem, hiszen nagyon szárazon köhögök. Elnézést hogy ilyen hosszúra sikerült a kérdésem. Köszönöm a választ előre is.

        Dr. Kardos Tamás válasza a köhögés témában

        A panaszok alapján nagy valószínűségű, hogy fül-orr-gégészeti probléma tartja fenn a köhögését, ezért célszerű lenne megmutatni magát fül-orr gégésznek. Gyakran látni, hogy idült arcüreggyulladás miatt lecsorgó váladék tarja fenn a köhögéses panaszokat. Megpróbálható még párásítás, valamint sós (pl. Salvus vizes) inhalálás és párásítás is. Elviekben a köhögés a szívproblémák miatt is lehet, de ez nagyon ritkán fordul elő, általában mindig más ok is van a háttérben.


        Dr. Kardos Tamás, tüdőgyógyász szakorvos
        tüdőgyógyász Itt kérdezhet

        Dr. Kardos Tamás

        Kérdés: 2012. február 16., 09:30; Megválaszolva: 2012. február 19., 06:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: