• Tüdőgyógyászat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Szép Jó Napot Dr.úr/nő! Az lenne a kérdésem, hogy miért érzek a mellkasom közepén nyomást? és nehezen tudom venni a levegőt is volt olyan éjszakám is mikor nem kaptam levegőt és felriadtam aztán nem tudtam aludni a félelemtől! Voltam orvosnál azt mondta, hogy a szívem normálisan ver mert érzem magamon, hogy ha kicsit felgyorsulok akkor gyorsabban ver és mikor nyugalmi állapotba vagyok akkor normális nyugalmi pulzusszám van! 116/68/86 és valami égető érzést érzek a torkomba is mintha náthás lennék ismét! Nem akarok megijedni mert elég sok baj ért már el így is! Az orvos irt fel nekem frontin meg valami vitamin injekciót amit holnaptól kapok! De EKG Vizsgálaton nem csinált csak szív hang meg vérnyomás mérés volt! És Éjszaka is néha alig kapok levegőt ettől nem merek el aludni! Napközben jól kapok levegőt normálisan! Életkedvem is elment az a maradék is! Mit tegyek, kihez forduljak, hogy jobban legyek! Meg vagyok ijedve! Lehet szó tüdőgyulladásról vagy szívinfarktusról is? 1 éve voltam tüdőszűrésen negatív volt minden! Lehetséges, hogy felfáztam? mert sárgás a vizeletem is Meg mikor vágom a fát nem fulladok ki hanem ver a szívem gyorsabban de szerintem ez normálisan meg mikor abba hagyom vissza áll nyugalmiba! Nyugtasson meg, hogy nincs semmi baj!?! Meg nem köhögök semmi csak kapar a torkom is meg ott mellközépen érzek némi nyomást enyhe tompa nyomást! És meg vagyok ijedve, hogy nehogy szívbajom legyen 21 évesen! Köszönöm válaszát előre is! Mátrai Balázs

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi betegség témában

        Tisztelt Kérdező! A napszaki ingadozás a szervi megbetegedés ellen szól. A leírt tünetek leggyakoribb oka a stressz. Mindenképpen javaslom a napi rendszeres mozgás mellett a stresszkezelési technika elsajátítását. Amennyiben a tünetek és a panaszok fokozódnak pszichológus segítségét kell kérni.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2012. január 31., 20:35; Megválaszolva: 2012. február 02., 10:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben: