• Tüdő vagy gyomor probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor úr/Doktor nő! Egy olyan kérdésem lenne, hogy múlt héten pénteken hagytam abba az "analóg" dohányzást és leszokást segítően elektromos cigarettára váltottam át. Nagyon jól megy, nem is gyújtottam azóta rá hagyományos cigire, viszont sípol a tüdőm és egyszerűen fáj. A hátam nem fáj, inkább elől a mellkasomnál általános fájdalom, nem sugárzik sehova. Több évig dohányoztam és most nem tudom mi tévő legyek. Viszont nem csak ez a problémám. Mostanában az emésztésemmel is van probléma, állandóan böfögök egyébként hasam nem fáj. De nagyon kellemetlen, most is kb 2 órán belül 4-5 percenként és utána picit jobb érzés és a fájdalom is elmúlik a tüdőmben pár percig és aztán újra. Ez is pár napja áll fenn ennyire erősen. Egyébként jellemző rám a gyakori hascsikarás vagy a magas gyomorsav is, puffadás. Elég rendszertelenül étkezem, és stresszes a munkám is lehetnek összefüggésben? Vagy az elektromos cigi az oka? Milyen orvoshoz forduljak? Lehet komoly problémám is?

        Dr. Boros Miklós válasza a légzőszervi panasz témában

        Tisztelt Kérdező! A leírt tünetek típusosak a stressz okozta funkcionális gyomor-bél rendszeri problémára. Emellett zajlódhat egy felső légúti hurut is. A javaslatom, hogy kerülje a szénsavas italokat, fűszeres ételeket. Legyen napi 5 étkezés, de kisebb mennyiségű. Alkalmazzon probiotikus kúrát és mozogjon minden nap legalább fél órát. Alkohol- és dohányzási tilalom mellett és amennyiben összefügg a mellkasi fájdalom az elektromos cigaretta használatával, ezt is hagyja el. Amennyiben az életmód- és táplálkozási változtatások nem eredményeznek tünetmentességet keresse fel háziorvosát.


        Kérdés: 2012. január 19., 14:26; Megválaszolva: 2012. január 20., 14:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.