• Leleteim alapján hogyan tovább

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Hasi panaszaim miatt végbéltükrözésre került sor tavaly. Mivel panaszaim nem enyhültek, inkább fokozódtak, CT vizsgálatra került sor, melyben javasoltak nőgyógyászati vizsgálatra. Ennek eredményeként a szakorvos nőgyógyászati tevékenységet nem talált, de felhívta figyelmemet a CT leletben lévő alábbi szövegre:"a jobb mellékvesében egy jól körülírt hypodens képlet látható". Panaszaim - jobb oldali borda alatti fájdalom, gyakori izzadás, vérnyomás időnként emelkedése, kéz-láb gyakori zsibbadása. Csatolt leleteim átnézése alapján szeretném kérni Doktor Urat, hogy mondjon javaslatot, mi lenne a teendőm a továbbiakban? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Laki András válasza a CT mellékvese témában

        Tisztelt Kérdező! Nem tudom, a „csatolt leleteim” alatt pontosan mit értett, de csak a CT leletét látom, annak is csak az első oldala került a rendszerbe feltöltésre. A CT vizsgálat elsősorban a vastagbél megítélésére készült virtuális kolonoszkópia volt, ami a vastagbélen kívüli szervek megítélésében kisebb értékű a teljes has-kismedencei CT vizsgálathoz képest. A radiológus véleménye részben már lemaradt a csatolásnál, így a mellékveséről, ha volt külön vélemény, az sem került fel. A mellékvese „hypodens” (alacsony sugárelnyelődést mutató) képletei többnyire jóindulatú daganatok, úgynevezett adenomák, de ehhez látni kellene a felvételeket is. Bizonyos esetekben több fázisú mellékvesére célzott CT vizsgálat mondhatja ki ezt egyértelműen. A leletből nem lehet megállapítani a többféle panaszainak okát, és orvosi vizsgálat nélkül pontos vélemény nem adható. Forduljon újra a kezelőorvosához, belgyógyászához; endokrinológiai vizsgálat is szóba jön.


        Kérdés: 2020. február 01., 13:21; Megválaszolva: 2020. február 02., 09:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.