pet-ct ;csontszcintigrafia

Tisztelt Doktor No/ Ur! Azt szeretnem kerdezni, hogy ha 2012 januarban volt egy pet -ct vizsgalat es semmi korosat nem jelzett a csontokban akkor ra egy evre elofordulhat csontattet (hogy szukseges legyen egy csontszcintigrafia) ; a tunetek majdenm ugyanolyanok, mint egy eve, egy fokkal rosszabb. (az mr se mutat ki semmi rosszat) Nagyon koszonom a valaszt, tisztelettel

Dr. Laki András válasza MR témában

Tisztelt Kérdező!

Sajnos a rosszindulatú betegségek csontáttétei a daganat felfedezését,

kezelését követő későbbi években is kialakulhatnak, vagyis az egy évvel ezelőtti vizsgálat negatív eredménye még nem jelent

biztosat a jelenre nézve. Ezért szükségesek a követéses vizsgálatok, hogy

bármilyen esetleges újabb megjelenést a lehető leghamarabb kezelni lehessen.

Nem írta, hogy milyen régióról és mikor készült az MR vizsgálat.

Az MR vizsgálat bizonyos testtájakon - így például a gerinc - érzékenyebb

az izotópos csontszcintigráfiánál. A szcintigráfiának viszont előnye, hogy

egyszerre az egész csontrendszert ábrázolja, másrészt vannak vékonyabb

csontok, ahol éppen az izotópos vizsgálat lehet érzékenyebb. (Létezik "teljes

test" szűrő jellegű nem teljes körű MR vizsgálat, amit egyes centrumokban és

csak térítéses alapon végeznek, és az általa talált esetleges kóros eltéréseket valószínűleg további vizsgálatokkal kell elemezni) . A kérdésben nem részletezett panaszainak okát minden

bizonnyal további vizsgálatokkal kell megtalálni.

Kérdés: 2013. március 27., 07:49 ;Megválaszolva: 2013. március 30., 17:47
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Kismedence MR
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A csatolt leírással kapcsolatban szeretnék információt kérni, hogy nagyvonalakban mit is jelentenek a megfogalmazások és...
MRI lelet értelmezése
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Egy hétig bizonytalan járás és nyakfájfalom miatt voltam MRI vizsgálaton. Meg akartam bizonyosodni róla, hogy nem...
Sella MRI vagy CT
Kedves Dr.ur.Hipofizis gyanuja miatt sella MRI-re van beutalom.De en sem a nyitott sem az zartat nem birom.Probaltam es rosszul lettem. A kerdesem hogy sella...
Mri ki mutasa
Üdvözlöm az MRI ki mutasa az epekövet epe polipot?
Gerinc mr lelet
Tisztelt Dr úrhölgy! Gerinc Mr vizsgálatomon a következő leletet kaptam amit nem értek erre kérnék választ A lumbalis lordisis íve megtertott, A...