• pet-ct ;csontszcintigrafia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor No/ Ur! Azt szeretnem kerdezni, hogy ha 2012 januarban volt egy pet -ct vizsgalat es semmi korosat nem jelzett a csontokban akkor ra egy evre elofordulhat csontattet ( hogy szukseges legyen egy csontszcintigrafia) ; a tunetek majdenm ugyanolyanok, mint egy eve, egy fokkal rosszabb.( az mr se mutat ki semmi rosszat)Nagyon koszonom a valaszt, tisztelettel

        Dr. Laki András válasza a MR témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a rosszindulatú betegségek csontáttétei a daganat felfedezését, kezelését követő későbbi években is kialakulhatnak, vagyis az egy évvel ezelőtti vizsgálat negatív eredménye még nem jelent biztosat a jelenre nézve. Ezért szükségesek a követéses vizsgálatok, hogy bármilyen esetleges újabb megjelenést a lehető leghamarabb kezelni lehessen. Nem írta, hogy milyen régióról és mikor készült az MR vizsgálat. Az MR vizsgálat bizonyos testtájakon - így például a gerinc - érzékenyebb az izotópos csontszcintigráfiánál. A szcintigráfiának viszont előnye, hogy egyszerre az egész csontrendszert ábrázolja, másrészt vannak vékonyabb csontok, ahol éppen az izotópos vizsgálat lehet érzékenyebb. (Létezik "teljes test" szűrő jellegű nem teljes körű MR vizsgálat, amit egyes centrumokban és csak térítéses alapon végeznek, és az általa talált esetleges kóros eltéréseket valószínűleg további vizsgálatokkal kell elemezni). A kérdésben nem részletezett panaszainak okát minden bizonnyal további vizsgálatokkal kell megtalálni.


        Kérdés: 2013. március 27., 07:49; Megválaszolva: 2013. március 30., 17:47

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt doktornő! Ma voltam CT vizsgálaton. Az eredménnyel kapcsolatban szeretnék kérdezni, sajnos nem igazán értem, hogy mit írnak le. Diagnózisok: Emphysema, k.m.n. Körülírt nyirokcsomó megnagybobbodás A pajzsmirigy normális nagyságú...
        Tisztelt Cim! Hát fájásom miatt ellmentem mellkas röngtenre. A leletem az alábbiak kerültek rögzítésre: hullámos kontúrú rekesz, légtartó tüdők, keskeny középárnyék, lat. Sinusok. Ezek normális értékel vagy aggódnom kellene?...
        Tisztelt Dr. Laki András ! A napokban voltam életemben elŐször egy ulrahangos mell vizsgálaton. A férjem egyik régi női ismerőse végezte, aki radiológus és van az otthonában egy magán praxisa. Arra kért, hogy nyilatkozzak, hogy mind két...
        Tisztelt Doktor Úr ! Uh vizsgálatom eredményét sajnos ne tudom értelmezni és el sem magyarázták a vizsgálaton ! Annyit mondtak aggodalomra semmi ok ! Vizsg eredménye :csaknem négy újnyival nagyobb máj ,mely diffuzan hyperreflektív.bal lebenyben...