MR eredmény

Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi MR eredménnyel fordulok Önhöz.30 éves vagyok kb. fél éve fájdogál a derekam, időnként jobban, időnként kevésbé, ezért MR vizsgálatot végzetek. A lordosis csaknem kiegyenesedett.A csigolyatestek magassága megtartott. A felső harmadban a zárólemezeken kis focalis benyomatok figyelhetők meg.Az L.V.-S.I. intervertebralis rés dorsalis túlsúllyal mérsékelten beszűkült, a határoló dorsalis peremek kissé megnyúltak.Csontvelő oedeme nem mutatható ki.Az L.V.-III. közötti korongok víztartalma enyhén csökkent, az L.V.-S.I. közötti discus kifejezettebben dehidratálódott.Az előbbi segmentumokban lévő porckorongok enyhén szétterülnek.A lumbosacralis discus mérsékelten terül szét, rajta kis középvonali protrusio azonosítható.Gyöki érintettség jele nem mutatható ki.Szabályos conus(L.I. csigolya alsó zárólemeze magasságában végződik) és cauda.A canalis spinalis nem szűkebb. Vélemény: Discopathia et spondylosis L.V.-S.I. med.grad. Protrusio centralis L.V.-S.I. Gyöki kompresszió jele nem ábrázolódik. Doktor Nő kiértékelné ezt az eredményt? Van amitől esetleg javulhatna? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bálint Anita válasza MR témában

Tisztelt Uram!

A gerincén porckopás és kezdődő kkorral járó elváltozások láthatóek, emellett az L.V. pockorongon kezdődő sérvesedés, még úgynevezett porckorong kitüremkedés látható, mely még nem sérv, de sérvmegelőző állapotnak is felfogható.

Gyógytorna rendszeres végzésével segíthet gerincpanaszain. Interneten is elérhetőek ingyensesn derékfájásra, és gerincsérve javasolt gyógytorna gyekorlatok, ezeket otthonában is lehet végezni. Emellet helyileg alkalmazható nem-szetrod kenőcsöket és krémeket lehet alkalmazni, illetve ha szükséges szájon át szedhető nem-szeroid gyógyszereket patikában vény nélkül is be lehet szerezni.

Panaszok romlása estén keresse fel háziorvosát.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. november 06., 08:52; Megválaszolva: 2020. november 13., 09:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Vérhigító oltásra
Lehet COVID utóhatás?
Covid oltás után alkohol?
Hasi fájdalom
Éjszakai izzadás