MR eredmény

Tisztelt Doktor Nő! Az alábbi MR eredménnyel fordulok Önhöz.30 éves vagyok kb. fél éve fájdogál a derekam, időnként jobban, időnként kevésbé, ezért MR vizsgálatot végzetek. A lordosis csaknem kiegyenesedett.A csigolyatestek magassága megtartott. A felső harmadban a zárólemezeken kis focalis benyomatok figyelhetők meg.Az L.V.-S.I. intervertebralis rés dorsalis túlsúllyal mérsékelten beszűkült, a határoló dorsalis peremek kissé megnyúltak.Csontvelő oedeme nem mutatható ki.Az L.V.-III. közötti korongok víztartalma enyhén csökkent, az L.V.-S.I. közötti discus kifejezettebben dehidratálódott.Az előbbi segmentumokban lévő porckorongok enyhén szétterülnek.A lumbosacralis discus mérsékelten terül szét, rajta kis középvonali protrusio azonosítható.Gyöki érintettség jele nem mutatható ki.Szabályos conus(L.I. csigolya alsó zárólemeze magasságában végződik) és cauda.A canalis spinalis nem szűkebb. Vélemény: Discopathia et spondylosis L.V.-S.I. med.grad. Protrusio centralis L.V.-S.I. Gyöki kompresszió jele nem ábrázolódik. Doktor Nő kiértékelné ezt az eredményt? Van amitől esetleg javulhatna? Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bálint Anita válasza MR témában

Tisztelt Uram!

A gerincén porckopás és kezdődő kkorral járó elváltozások láthatóek, emellett az L.V. pockorongon kezdődő sérvesedés, még úgynevezett porckorong kitüremkedés látható, mely még nem sérv, de sérvmegelőző állapotnak is felfogható.

Gyógytorna rendszeres végzésével segíthet gerincpanaszain. Interneten is elérhetőek ingyensesn derékfájásra, és gerincsérve javasolt gyógytorna gyekorlatok, ezeket otthonában is lehet végezni. Emellet helyileg alkalmazható nem-szetrod kenőcsöket és krémeket lehet alkalmazni, illetve ha szükséges szájon át szedhető nem-szeroid gyógyszereket patikában vény nélkül is be lehet szerezni.

Panaszok romlása estén keresse fel háziorvosát.

Üdvözlettel:

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Kérdés: 2020. november 06., 08:52; Megválaszolva: 2020. november 13., 09:43
Kérdések és válaszok: Egyéb
Mit jelent az MR leletem?
Lelet: Bal térd MR vizsgálat. T2 súlyozott axiális T2 súlyozott, STIR coronalis T1, T2 súlyozott wattos...
MRI túlsúlyos beteg
Tisztelt Doktornő! Diagnosztizált iatrogén Chusing-szindrómám van. Az aszthmám miatt lett rendelve...
MR Vizsgálat - spongiosa csavarral

Tisztelt Webdoktor!

 

Szeretném megtudni, hogy MR vizsgálat végezhető-e korábbi ortopédiai műtét során beépített spongiosa...

Labor eredmény véleményezése
Tisztelttel kérem az alábbi labor eredmények alapján szíves véleményüket. Különösképpen a csökkent vörösvértest szám miatt szeretném...
Oltási dilemma
Tisztelt Doktor/Doktornő! Már 12éve 1-es típusú inzulinos cukorbeteg vagyok (3X6-8E Novorapid,14E Tresiba) , emellett van enyhe mitralis prolapsusom és...