Hajas sejtes leukémia és oltás

Tisztelt Doktornő! A férjem (35) diagnosztizált hajas sejtes leukémiával küzd, jelenleg interferonos kezelés alatt áll. Hamarosan kezdődik a Litak terápia. Kérdésem ezzel függ össze, mivel az eddigi vélemények megoszlanak. 18 hónapos gyermekünk megkaphatja mostanság a már eddig is halasztott kötelező MMR oltását? Férjem a Litak miatt erősen fogékony lehet a különböző fertőzésekre, az MMR oltás pedig élő, gyengített kórokozót tartalmaz. Férjem természetesen kapott anno MMR-t. Életvitelünkből fakadóan nem tudjuk elkülöníteni őket. Javasolt a gyermek oltása vagy ebben az esetben inkább tovább halasztandó? Köszönöm válaszát!

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza mmr témában

KEdves Kérdező!

Szerintem Ők mindketten ugyanolyan fontosak és nem kell hogy a gyengített élő kórokozó bármilyen rossz hatással legyen kettejük közül bárkire is. Szerintem meg kellene kapnia.

Kérdés: 2021. január 06., 18:15; Megválaszolva: 2021. január 06., 19:19
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Veralvadas
Vérszegénység jelei
Szénhidrát és fehérje szedése
Vérképben eltérések
Veszélyes ez az eltérés?
Tisztelt Doktornő! Lehet, hogy bagatel dolog, de mivel erős hipochonder vagyok ezért rákérdezek. Az SM terápiája miatt félévente csinálnak nekem...