• MRI lelet értelmezés

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Véleményét szeretném kérni, Koponya MRI natív és MR angiográfia régiónkét iv vizsgalaton voltam (kontrasztanyag nélkül). A vizsgálat néha előforduló fantomszaglás, rendszeres már majdnem állandó tompa fejfájás ami néha migrénes fejfájásba megy át, mellék tünet még a fülzúgás. A lelet a következő: a kamerarendszer normális helyzetű és tágasságú. Az extracerebralis liquoterek szabályosak. Az agyállományban kóros jelintenzitás eltérés, diffúziós rendellenesség, haemosiderin despositio nem mutatható ki. A hippocampusok szimetrikusak, szabályosak. Virtuális fejlődési rendellenességek utaló jel nincs. Az artériás rendszer variációs, a VB rendszer hipopláziás, az ACP- két döntően az ACI-k táplálják az ACOP-okon keresztül. Kóros telítődési többlet, szignifikáns stenosis, occlusio nem észlelhető. Az orbitak, a sella-tajek, a pontocerebellaris régió és a cranio-spinalis átmenet jelentős eltérés nélkül. Az OMÜ és masteroid rendszer lábtartó. A koponya MRI vizsgálat szerint, ha jól gondolom tökéletesnek mondható az agy. Viszont az angiográfia vizsgálatnál nekem úgy tűnik hogy rendellenesség van. Szeretném kérni Önt hogy ezt magyarázza el nekem, hogy mit jelent. Okozhatja e a korábbi tüneteimet, később esetleg kockázatos lehet valamilyen problémára, illetve ha ez születési rendellenesség akkor örökölhető-e? Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Fehér Gergely válasza a mr, fejfájás, szédülés. fülzúgás témában

        Kedves Kérdező! A lelet egy alkati variánst ír le az érrendszerrel kapcsolatban, ez normálisnak tekinthető (egyébként sincs a leleten semmiféle abnormalitás), ez annyira kóros mint kb ha valaki zöld szeműnek születik (ritka, de előfordul). A panaszokkal semmiféle összefüggésben nincsen. Üdvözlettel: Dr. Fehér Gergely


        Dr. Fehér Gergely

        Dr. Fehér Gergely

        Kérdés: 2020. június 23., 19:31; Megválaszolva: 2020. június 29., 08:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben: