MRI lelet értelmezése

Tisztelt Doktor Úr/ Nő! Egy hétig bizonytalan járás és nyakfájfalom miatt voltam MRI vizsgálaton. Meg akartam bizonyosodni róla, hogy nem agydaganat, vagy valami hasonló súlyos betegség okozza a tüneteimet. Leletemtől nem lettem sokkal okosabb, ehhez szeretnék kérni egy kis fordítási segítséget. Van e további teendőm? Koponya MR vizsgálat Natívan T1 súlyozott saggitalis síkú, T2 súlyozott, haemogradiens és DWI axialis sikú, valamint coronalis síkú FLAIR felvételeket készítettünk. Középvonali , szimmetrikus kamrarendszer. A külső és belső liquorterek normális tágasságúak. Az agyállományban kórjelző értékű jeleltérés nem látható. A diffúziós sorozaton kóros jelnövekedés nem jött létre. A haemogradiens sorozaton vérzésre jellemző jelmentes terület nem azonosítható. A cranio-cervicalis átmenet szabályos. Jobb oldalon a sinus sphenoidalisban a nyálkahártya körkörösen megvastagodott. Mindkét oldalon a mastoidalis sejtekben diszkrét, inhomogén magad jelintenzitás látható. Vélemény: a vizsgálat intracerebralisan pathologias eltérést nem igazolt Sinusitis sphenoidalis I. d. Mastoiditis chr. min grad. Ennyi a lelet. Olvasgattam neten, de nem tudom miről van szó, mint ha fülről olvastam volna, hogy nyalkahartya megvastagodott. Gyerekkoromban kiszúrták véletlenül a dobhártyámat az óvodában egy hurkapálcával, ha ennek esetleg van köze valamihez. A lényeg csak annyi, hogy érdekel mi a diagnózis és van e teendőm vele? Köszönöm válaszukat!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza MR témában

Tisztelt Uram!

Ez egy lényegében negatív lelet. A diszkrét eltérések az MRIre jellemző, a klinikumnál majdnem mindig többet mutató jelek. Nincs vele teendő (az ékcsont öblének, illetve a csecsnyúlvány sejtrendszerének nyálkahártya duzzanata akár a téli időjárás, fűtés, kis megfázás rovására is írható) . Dobhártya sérülése nincs fentiekkel összefüggésben.

Kérdés: 2019. március 18., 22:20; Megválaszolva: 2019. március 25., 10:32
Kérdések és válaszok: Képalkotó diagnosztika
Mellkasröntgen covid után
Koponya mri lelet
Szeretném kérni Öntől az mri...
Koponya MR vizsgálat
CT Eredmény
Ma kaptam meg a vizsgálat eredményét .. szeretnek választ kapni mert nem ertem