Beperelhetem az illetékes orvosokat?

Tisztelt Webbeteg! 2012.10.18-án kerültem kórházba.Trombózis és tüdőembólia.Volt egy enyhe mandula-és torokgyulladásom, ekkor kezdtem véreset köpni, ami napról napra erősebb lett.6 nap alatt háromszor láttak az ügyeleten erős jobb oldali fájdalom és tüdőfájdalom miatt.Először azt mondták, nincs bajom, folytassam az antibiotikum kúrát, amit a háziorvosom írt fel nekem a mandulagyulladás miatt. Második alkalommal vesekövet állapítottak meg (mindenféle vizsgálat nélkül) , írtam fel vesetisztító kapszulát, fájdalomcsillapítót.Harmadszorra is vesekövet állapítottak meg, az ügyeletes adott (mint minden alkalommal) görcsoldó és fájdalomcsillapító injekciókat, mondta, hogy folytassuk a kivizsgálásokat, ill. ugráljak sokat, az segít kirázni a vesekövet vagy homokot. Mentőt is hívtunk, de nem jöttek ki, mondták, hogy az ügyeletet hívjuk.3 percre vannak tőlünk, 80 perc alatt ki is értek...Voltam közben tüdőosztályon is (és sok más szakrendelésen, UH neg.) , tüdőröntgenen nem találtak semmit, elküldtek. Utolsó nap már három rosszullétem is volt, épp az sztk-ban (kínomban már nőgyógyászhoz mentem, hátha talál valamit) .Ott is rosszul lettem, leküldött a tüdőosztályra, onnan mentők vittek kórházba. CRP 135, vérsüllyedés valamivel 105 fölött. Napokig életveszélyes állapotban feküdtem a tüdőszanatóriumban, még mindig itt vagyok, azóta eltelt 2, 5 hét. Még itt leszek egy ideig, most állítják be a Syncumart, gyógytornász jár hozzám, a tüdőm, oldalam azóta is fáj (már nem görcsöl, nincsenek rohamaim, de erősen fáj) , a nap nagy részét még mindig ágyban kell töltenem, és ha ki is engednek majd, egy jó ideig dolgozni sem mehetek vissza (próbaidős voltam, lehet, hogy a munkahelyem is elvesztettem) .Vajon mindenki helyesen járt el? Én nem így érzem.Tudták, hogy véreset köpök, tudták, hogy 1 hete volt légúti betegségem, tudták, hogy fáj a tüdőm, minden panaszomról tudtak.Egyik nap hazaküldtek a tüdőgondozóból, 2 nappal rá mentővel vittek el onnan. Ön szerint mit tegyek? Nem szeretném ezt az ügyet annyiban hagyni! Válaszát köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Németh Kinga válasza per témában

Kedves Olvasó!

Természetesen joga van bírósághoz fordulni. Azt azonban fontos tudni, hogy az alperesi oldalon nem a hibázó orvosok, hanem az őket foglalkoztató kórház fog állni. Az, hogy az Ön kártérítési igénye megalapozott-e, a bíróság a per során bemutatott orvos szakértői vélemény (ek) alapján fogja eldönteni. Tehát azon kívül, hogy ügyvédet érdemes fogadnia a perbeli képviselet okán, szüksége lesz szakértői vélemény beszerzésére is. Érdemes a per megindítása előtt a nyerési esélyeket mérlegelni, mivel amennyiben elveszíti a pert a perköltséget (bírósági illeték, ügyvédi munkadíj, orvos szakértő díja stb.) Önnek kell megfizetni, de pernyertessége esetén is a per folyamán Önnek kell ezeket a költségeket megelőlegeznie. A per jogerős befejezése legjobb esetben is kb. 2-3 év.

A javaslatom, hogy jelezze panaszát a betegjogi képviselőnek és próbáljon meg egyezségre jutni a kórházzal a kompenzáció tekintetében. Amennyiben a kórház képviselői nem hajlandók az Ön sérelmeit figyelembe venni, abban az esetben javaslom hogy forduljon "műhiba" - perekre, kártérítési perekre szakosodott ügyvédhez.

Üdvözlettel.

Kérdés: 2012. november 03., 19:47; Megválaszolva: 2012. november 05., 14:57
Kérdések és válaszok: Jogi esetek
Milyen esélyekkel perelnék?
Tisztelt Doktornő! 14 hónapja született császármetszéssel kislányom. Első gyermek. A fájások közben mellkas tájon is elviselhetetlen fájdalmat...
Furcsaságok egy párkapcsolatban
Tisztelt doktornő /doktorúr! Pszichológiával kapcsolatos a következő kérdésem mert nem tudom rá a választ és sehol sem találok rá választ...
21 honapos baba
Üdvözlöm! A szomszéd kisfiu miatt kerestem meg Önt! A kisfiu 21 honapos és még tápszert eszik egyszerre kb 50-100 ml (rendes ételt soha nem eszik...
Jogosítvány meghosszabbítása...
Tisztelt Doktornő. A következő problémával fordulok Önhöz: Mozgássérültként 2005-ben jogosítványt szereztem Azzal a korlátozással, hogy...
A gépjárművezetési alkalmasság...
Tisztelt Doktornő! Gyerekkoromban sokszor jelentkezett migrénes fejfájás. Idén, február 23-án munkahelyemen ülve zsibbadó érzést észleltem a...