hormonpótlás terhesség alatt

Tisztelt Doktor Úr! / Doktor Nő! Jelenleg 11+5 napos terhes kismama vagyok. (A jelenlegi terhességemet megelőzően volt egy missed ab. beavatkozásom elhalt magzat miatt.) A nőgyógyász doktor 3 X 1 tbl. duphaston szedését írta elő. Illetve tájékoztatott, hogy a 12 hétig kell szedni, majd az utolsó 6 tbl.-nál fokozatosan kell abba hagyni. A tabletta még még 6 napig elég, beleértve az utolsó 6 db-ot is. A kérdésem annyi lenne, hogy szükséges-e még feliratnom belőle, vagy elég még az a pár darab és utána abbahagyhatom? Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szalóczy Péter válasza hormonpótlás témában

Kedves Kérdező! Helyesen kapott az előzmények után Duphastont, amit nagyjából, ha panaszmentes, a harmadik terheshónap végéig szedetünk. Tovább azért nincs értelme, mert a gyógyszer sárgatest hormon tartalmát már jóval meghaladja a kis lepény sérgatesthormon termelése. De hogy ne hirtelen legyen kis hormionszint csökkenés az abba hagyással, ezért érdemes kétnaponta egy tabletta elhagyásával fokozatosan abbahagyni. meglátja, semmi hiba nem lesz ebből. Sikeres tovább babázást!

Kérdés: 2012. november 07., 15:50; Megválaszolva: 2012. november 08., 17:44
Kérdések és válaszok: Terhesség, gyermekágy
Toxoplasma eredmény
Tisztelt Doktor Úr/ Nő! 14 hetes terhes vagyok. 2 hete átestem egy köhögős, orrfolyós betegségen. Majd 1 hétre rá elmentem vérvételre....
2. Babát szeretnénk
Kedves Doktornő! Most 10, 5 hónapos a kisfiam és szeretnénk neki testvért. Már csak este elalvas előtt cicizik és éjszaka amikor felkel, de közbe...
Vízhajtás terhesség idején
Ikerterhesség
Leletelemzés