• Összecsontosodás miatt lehet alacsony a trombocita?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam (4, 5 éves) összecsontosodott koponyával született. 3 műtéten vagyunk túl és az utolsó műtét előtt kiderült, hogy alacsony a trombocitája. Mivel nem változott az eredménye, felkerestünk egy hematológust. Ennek már töb, mint 2 éve. Havonta vérvételre járunk, változás nincs, gyógyszert nem kap. A trombocitája beállt 25-30 közé, ami nagyon kevés. Most a fehér- és vörös vérsejt szám is lement, úgyhogy a mai napon csontvelő vizsgálaton estünk túl. A doktor úr szerint elképzelhető, hogy a csontvelő azért nem termel rendesen tromcoitát, mert ott is csontosodás van. Szeretném megkérdezni, ha tényleg ez lesz a probléma, akkor ezzel mit lehet csinálni, mert az orvosunk szerint ezen sem a gyógyszer, sem a csontvelő átültetés nem segít?! Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel: Dunainé

        WEBBeteg szakértő válasza a alacsony thrombocyta témában

        Tisztelt Érdeklődő!

        Csontvelő-elégtelenséget sokféle betegség okozhat, ezek terápiája is különböző lehet. Mindenképp tudni kellene a csontvelői mintavétel eredményét, hogy a kezelési módokról nyilatkozni tudjak.


        Dr. Váróczy László hematológus, egyetemi adjunktus
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-03 21:22:02; Megválaszolva: 2010. március 03., 21:22

      • Kérdések és válaszok a témakörben: