• Trombózis utáni regenerálódás, gyógytorna

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Webbeteg!

        Mélyvénás trombózist állapítottak meg a jobb vádlim több vénájában. Sportsérülés után kialakult immobilitás által alakult ki. 1 hetet bent feküdtem, heparin inekció és vérhigítót szedtem.
        Jelenleg Syncuma-t, Detralex-et szedek, hetente vérvételen ellenőrzik az INR szintemet, illetve napi 4-5szöri gyógytornával frissítem és tornáztatom a lábamat.

        Korábban sokat sportoltam, és később szeretnék is. A kérdésem ez volna, hogy milyen típusú sport-tal és egyéb tornával tudok segíteni magamon, hogy megerősítsem a lábamat?
        Kapkodni és erőltetni nem akarom, de szeretnék még focizni, úszni, futni, stb.

        28 éves vagyok, ülőmunkát végzek.

        Köszönettel,

        Székely Tamás

         

        WEBBeteg szakértő válasza a gyógytorna, mélyvénás trombózis témában

        A véralvadásgátló kezelése miatt mindenképpen ajánlom, hogy a kezelésért felelősséget vállaló orvossal beszéljen. Mihelyst befejeződött ez a kezelés és a trombózisnak más okát nem találták, akkor a megerősödéshez a fokozatossági sorrend: úszás, vízben séta, vízben futás, séta, óvatos futás, és focira felkészítő gyakorlatok... Természtesen ezek függnek attól milyen jellegű volt a sportsérülése, sok sérülésenek célzott rehabilitációs sportba vissza szoktató tornaprogramja van ami 3-6 hónaposak általában.


        Kérdés: 2010-02-21 10:20:32; Megválaszolva: 2010. február 21., 10:20

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.