• Véralvadási defektus

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dokotrnő! 19 hetes kismama vagyok és véralvadási funkciók tekintetében az alábbi véreredményeimben van eltérés: Leiden-mutáció - heterozigóta FII2010 - heterozigóta Aktivált parciális thromboplasztin idő - 24 sec (ref: 26-36 sec) Fibrinogén meghatározása - 3,95 g/l (ref: 1,80-3,50 g/l) VIII alvadási faktor - 237,5 % (ref: 70,0-150,0%) Alpha 1-globulin - 5,4 % (ref: 2,9-4,9%) Alpha 2-globulin - 13,6 % (ref: 7,1-11,8%) INR: 0,92 (ref: 0,85-1,15) Édesanyám 43 évesen már átesett egy trombózison, nála is Leiden-mutáció igazolódott akkor, illetve több terhességéből én vagyok az egyetlen, a többi vetéléssel végződött. Nekem trombózisom nem volt, azonban véna gyulladás már igen, illetve alsó lábszári fájdalom jelenleg is. A szakorvos mindössze a vérvizsgálatra küldött el, legközelebb október 9-én kíván látni. Nagyon hálás lennék a szakmai véleményéért. Köszönettel és üdvözlettel!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a LMWH témában

        Kedves Kérdező! Kellene a Leiden és FII mutáció miatt LMWH vérhígítót kapnia! Belgyógyászati szakrendelésen szerintem ha jelentkezik beutalóval kiírják (minél hamarabb).


        Kérdés: 2019. augusztus 28., 13:23; Megválaszolva: 2019. augusztus 29., 09:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: