• Trombofilia - terhesseg

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorno, Ferjemmel lombik program elott allunk es a szukseges vizsgalatok trombofiliat deritettek fel: Leiden: heterozygota, MTHFR: homozygota. Egy genetikus orvossal egyeztettem, aki a terhesseg alatti veralvadasgatlo injekciozast javasolta. A kerdesem, hogy mennyire lehet veszelyes elso terhesseg alatt, ha nem alkalmazom az injekciokat? (nincs tulsulyom, egeszsegesen elek) Sajnos az elso probalkozasunk a hormonkezelessel amiatt hiusult meg, hogy mentot kellett hivni hozzam, mert elajultam az elso injekcio beadasat kovetoen es nehezen tertem magamhoz. Ez sajnos jellemzo ram vervetelnel is. Ha lehet, elkerulnem az injekciokat. Valamint sokszor van gyomorhurutom epe-reflux miatt, ami neha minimalis verzessel jar, mennyire jelenthet gondot ez az injekciozas mellett? Valaszat elore is koszonom!

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a lmwh témában

        Kedves Kérdező! Kell LMWH. Feltétlen indokolt. Nincs más megoldása. A gyomorgondot gyógyszeresen kezelni kell, gyomorsavcsökkentő, gyomor nyálkahártyavédő.


        Kérdés: 2019. július 30., 16:08; Megválaszolva: 2019. július 31., 10:40

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Kedves Doktornő! Remélem így már látszik a labor lelet:)