• Erős fejfájás, alvászavar

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornóő! Szeretném ki kérni az ön véleményét és tanácsot merre fele induljak mert tanácstalan vagyok. Én 19 éves lány vagyok 3-4 hónapja retenetesen elkezdett fájni a fejem szinte minden nap, olykor szédüléssel együtt. Valamint nem tudtam aludni napi, 2-3 órát aludtam azt is megszakításokkal, jelenleg is legfejjebb 4 órát ha tudok aludni. Körübelül egy éve kezdtem el szedni MISSEE fogamzásgátló tabletát. Voltam labor vizsgálaton ahol egyedül a vas értékem volt duplája a normális értéknek. Illetve MRI és EEG vizsgálaton alábbiakban irom az eredményt. Lelet: A koponyárol T2 axialis, T2 FLAIR coronalis, T1 FLAIR sagittalis, diusion és Willis kör ereiről 3D MR angiographiás sequentiákat készítettünk. A külső és belső liquortré normális tág. Az oldalkamrák szimetrikusak, középállásúak. A cranio- cervicalis átmenet szabályos. A subcorticalis fehérállományban, döntöen frontálisan, szimetrikusan, összesen 14-15 db apró 2-3mm jeldús laesio észlelhető a T2 tipusú képeken. Az agyállományban egyébb kóros jeladású terület nem látható. Az agyalapi arteriak normális lefutásuak és átmérőjüek, anceurysma nem ábrázolodik. Az orrmelléküregek légtartóak. EEG lelet EEG1KONZ-EEG labor Vélemény Alpha - beta háttér mellet B.O. elülsőTemp. lassulás A Theta hullámsávban A talált eltérés kérgi funkciózavarra utal.

        Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza a fejfájás témában

        Kedves Levélíró! Azt gondolom mind az MR, mind az EEG írt le olyat amivel érdemes tovább foglalkozni. Bár kifejezetten alvászavar centrumok vagy fejfájás ambulancia is van, de mindenekelőtt neurológushoz kellene visszamenni.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. október 16., 12:21; Megválaszolva: 2018. október 16., 14:43

      • Kérdések és válaszok a témakörben: