Többszörös vetélés miatti immunológia, trombofilia

Tisztelt Doktornő, 2 vetélést követően (5 hetes spontán) csináltattam meg jó pár vizsgálatot. Az alábbiak értékelésében tudna nekem segíteni, amíg eljutok az orvosomhoz? Nagyon szépen köszönöm előre is! Homocisztein 9, 26 umol/L (5, 00 - 15, 00) Thrombin idö 16, 5 sec (11, 0 - 21, 0) PT INR 1, 04 (0, 80 - 1, 20) APTI 33, 46 s (25, 90 - 36, 60) APC- rezisztencia 3, 00 (2, 11 - 10, 00) D-dimer 0, 23μg/ml (0, 00 - 0, 55) Anti-trombin III 116, 3% (83, 0 - 118, 0) Protein C aktivitás 127, 9% (70, 0 - 140, 0) Protein S aktivitás 94, 3% (58, 0 - 128, 0) Szabad protein S antigén 114, 60% + (60, 10 - 113, 60) Faktor VIII 61, 4% (70, 0 - 150, 0) Fibrinogén 2, 88g/L (2, 10 - 4, 00) LA1 normalizált ráta 0, 91 (0, 00 - 1, 18) APTI-LA 28, 1 sec (25, 3 - 33, 8) Protrombin idő 8, 83 sec (7, 70 - 9, 70) Kardiolipin G/A/M 4, 4IU/ml (0, 0 - 10, 0) Kardiolipin IgG negatív Kardiolipin IgM negatív B2-GPI IgG/IgA/IgM 2, 0U/ml (0, 0 - 10, 0) B2-GPI IgG negatív B2-GPI IgM negatív Annexin V IgG 0, 9U/ml (0, 0 - 8, 0) Annexin V IgM 1, 4U/ml (0, 0 - 8, 0) Prothrombin elleni AT 14, 7U/ml (0, 0 - 20, 0) TTG szűrés 2, 6U/ml (0, 0 - 15, 0) tTG IgA negatív anti-C1q 5, 6U/ml (0, 0 - 10, 0) Foszfatidilszerin IgG elleni antit 1, 8 GPL-U/ml (0, 0 - 12, 0) Foszfatidilszerin IgM elleni antit 0, 9MPL-U/ml (0, 0 - 12, 0) 1. mutáció is kiderült: MTHFR C677T, Heterozygota A többi rendben volt Elnézést a sok érték miatt, csak szeretnék annyi információt csupán, hogy nagyon rosszak az értékek, avagy nincs nagy probléma? A Prothrombin elleni antitest izgat nagyon: ( Köszönöm szépen, hogy időt szán rám! Tisztelettel! A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza vetélés, trombofilia témában

Kedves Levélíró!

Nem, egyik eltérés sem kell feltétlen vetéléshez vezessen. Azt mondanám ezek eddig rendben, a MTHR heterozigóta állapot valóban trombózisra hajlamosít, de nagyon kis mértékben, kezelést nem igényel, nem okoz vetélést. Az antifoszfolipid szindróma volt még helyesen kizárva, a többi is rendben. Ugye volt nézve nőgyógyászati ok is, illetve még hormon szinteket szokás ilyenkor megnézni. Ha nagyon minden meg szeretnének, akkor a párja is elmehet andrológiai vizsgálatra, illetve mindkét félnek kromoszóma számbeli vizsgálat nézhető még esetleg.

Kérdés: 2018. augusztus 23., 15:17; Megválaszolva: 2018. augusztus 23., 20:51
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
TROMBÓZISHAJLAM EREDMÉNY
Tisztelt Doktornő! 2017-ben egészséges kislányom született! 2018.-ban 18 hetes terhesen elvetéltem perforált vakbél miatt! Egy évet vártunk 5...
Habituális vetélés lehetséges...
Tisztelt Doktornő! Korábbi házasságombol született egy egészséges lanyom. 2016 óta probalkozunk jelenlegi férjemmel. 2016/17-ben két missed ab-om...
Habab eredmény - Ez állhat a...
Tisztelt Doktornő, Már egyszer kérdeztem Öntől és nagyon hamar tökéletesen kielégítő választ kaptam. A komplett trombózis panelem és...
Vizelési zavarokra még milyen...
Limfóma betegség, lázcsillapítás