Vetélés utáni vizsgálatok

Kedves Doktor úr, 27 éves vagyok, a férjemmel a nyáron vágtunk bele a gyermekvállalásba, nagy örömünkre elsőre jött a baba, de sajnos az 5.héten üres petezsákkal elkezdett spontán kiürülni, majd magától be is fejeződött. Az orvosom egy ciklus várakozás és kontroll után szabad utat adott, egy STD-t nézettünk a biztonság kedvéért, ami próbálkozás közben derült már ki, hogy Ureaplasma parvum pozitív lett, közben a baba ismét elsőre sikerült, viszont már pozitív teszttől pecsételés, barnázás jelentkezett, de mivel ultrahangon nem láttak semmit, elmentem egy HCG és progeszteron vérvételre hétfőn, szerdán és pénteken is. A progeszteron éppenhogy az alsó határérték volt, a HCG pedog rohamosan csökkent, a hétfői 350 IU/ L szerdára 140, péntekre 70 lett, ultrahangon továbbra sem láttak semmit. Most egy másik orvosnál voltam, ő azt mondta, túl keveset vártunk a következővel, minimum 3 hónapot kellett volna, egyéb teendőm nincs. Menjek vissza 3 hónap múlva. Progeszteronpótlást sem javasolt. Kérdésem: milyen vizsgálatokat érdemes elvégeztetnem? Vagy valóban lehetett az a baj, hogy túl keveset vártunk? Biztos vagyok benne, hogy az hogy kétszer egymás után ilyen korán elveszítettük, nem véletlen. Semmilyen betegségről nem tudok, sosem voltak nőgyógyászati problémáim, sportolok, testtömegindexem tökéletes, nem dohányzom, nem iszom alkoholt, egészségesen étkezem. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Kiss György válasza Vetélés utáni vizsgálatok. témában

Tisztelt Hölgyem !

A 3 hónap alatt érdemes lenne Önnek és házastársának is genetikai vizsgálaton átesnie, melyet már számos laboratóriumban végeznek. Igy kizárva az esetleges kóros kromoszóma elváltozásokat kezdjen el szedni fólsav tartalmu gyógyszereket / magzatvédő vitaminnak is nevezik a fólsavat / igy segitve elő a későbbi magzatkárosodásokat.

Legfőbb és szerencsés dolog, hogy a fogamzás mindkét esetben könnyen létrejött.

Leveléből nem tünik ki, hogy az Ureaplasma megfelelő kezelése és a kontroll vizsgálat megtörtént-e?

Ezt is érdemes vizsgálni.

Üdvölettel: dr.Kiss.

Kérdés: 2021. december 03., 16:55; Megválaszolva: 2021. december 06., 09:52
Kérdések és válaszok: Gyermektervezés
Túl hosszú luteális fázis
Kedves Doktorúr, Önnek mindig olyan jók a meglátásai, és részletesen válaszol. Nagyon kiváncsi lennék, hogy Ön szerint mi okozhatja azt, hogy a...
Teherbeesés
2015-ben volt terheségem ekor viszont elkötettem magam most ujra szeretnénk babát egészségi álapotom engedi, Mien orvosi beavatkozás szükséges...
Pecsételő vérzés
Seprűvénák gyerektervezés elött
Tisztelt Doktornő! A segítségét szeretném kérni! Seprüvénák vannak a lábaimon, a bal labszáramon lévők érintésre fájdalmasak. A...
Laborlelet kiértékelés