Mitől lehet ez? Nagy baj előjele? Jelige: kék villám

Tisztelt Doktor úr/nő! Múlthéten a nyakamon, a fültövemtől kb 3 cm-re lefelé találtam egy kőkemény nyirokcsomót. (Nem dudorodik ki, csak tapintásra érzem) Nem mozgatható. Első nap nem is fájt, második nap erős nyomásra igen, azután elmúlt ez az érzés. Különösebb bajom nincs, nem vagyok megfázva ilyesmi, s csak az egyik oldalt tapintható. Talán esténként picit fáj a torkom, de ezt annak könyvelem el, hogy jéghideg üdítőt iszom. Háziorvosom sajnos 2 hét múlva lesz, gondoltam addig olvasgatok, kár volt mert a net szerint a Hodgkin kór tünetei ezek (fájdalmatlan, dúzzadt nycs.) kérdésem a következő lenne: akkor csak egy nycs. lenne megdúzzadva, vagy több azon a területen? Illetve mindenképp fájdalmas nycs. duzzanatnak kell lennie, ha az valami gyulladástól van esetleg? Elégge megijedtem. Egyébként az utóbbi 2 hónapban híztam 10 kg-ot. Javult az étvágyam. Illetve június elején voltam teljes vérkép vizsgalaton, fotón csatolnám az értékeket. Megjegyeznék annyit még, azt írják, hogy a magasabb fvs. szám utalhat a nagy bajra. Mint látja nekem magasabb. Kérdezem, sokkal magasabb? Ez rossz vérkép? Milyen orvoshoz forduljak? Talán még néha a fülem fájdogál azon az oldalt. Ami betegségtől én félek az gyakori? Köszönöm válaszát előre is.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyirokcsomó témában

Kedves Kérdező!

A labort nem látom. Több hiba van a történtekkel. Az első, a nyirokcsomókat nem szabad nyomkodni. Mi az, hogy erős nyomásra fáj? Nem szabad nyomkodni. Ez nem vezet diagnózishoz, viszont nem tesz jót egy feltehetően fertőzés miatt gyulladt sejtekkel teli nyirokszervnek ha nyomkodják. Másrészt teljesen felesleges internetet böngészve diagnózist keresni. Nem lesz rá válasz, csak jól elborzasztja magát. Ha azt írom 1 millió emberből 1 nél lehet hasnyálmirigy rák esetén nyaki nyirokcsomó, akkor már azt is belevehetjük a lehetséges betegségek közé? (Nincs nyirokcsomó a nyakon hasnyálmirigy daganatnál) . Szerintem ki lehet várni mire a háziorvos visszajön, az érzékeny, fájdalmas negy oldali nyaki nyirokcsomó általában gyulladás, fertőzés miatt van. Akkor kell majd egy labor, akár vírus szerológiára is, és lehet egy nyaki ultrahang is, az biztos választ szokott adni a megnagyobbodás természetére. Ha addig nagyon félne, biztos van a háziorvosnak helyettese, de szerintem megvárható nyugodtan.

Kérdés: 2018. július 23., 22:53; Megválaszolva: 2018. július 28., 17:32
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Nyaki nyirokcsomó megnagyobbodás...
Üdvözlöm! 2019. Szeptember óta a bal oldali nyaki nyirokcsomóm meg van nagyobbodva. Akkor felkerestem háziorvos, vérvétel kisebb gyulladást jelzett...
Nyirokcsomó problémák
Tisztelt dr úr/nő. 24 éves férfi vagyok. 7 éve vettem észre a mellkasom jobb oldalán a bordaívemen 3 nyirokcsomót a legnagyobb 2 centi körul...
Duzzadt nyirokcsomók, nehéz légzés
Jóestét! Pár hónapja lettem arra figyelmes hogy a nyaki nyirokcsomóimat ki tudom tapintani, a jobb oldali borsó nagyságú, a bal oldali bab...
Nyirokcsomó nagyobbidás
Üdvözlöm Tavaly októberben torokfájás szerű tünetekkel előjött a nyakam hátulsó részén kettő pici nyirokcsomó. (Uh szerint 1cm-nél nem...
Mi a teendő?
Tisztelt Doktornő! 3, 5 éve született második gyermekem, utána kb 2 hónappal elkezdett a méh környékén fájni a hasam, s miután ez elmúlt bal...