Limfómára utalnak a tüneteim?

Tisztelt Doktor Úr! 23 éves nő vagyok. Májusban Pfizer oltást kaptam és utána elkezdett zsibbadni a bal arc felem és nagyon fájni állandó jelleggel a csontom a bal arcomon, a szemem alatt, a fülem mellett és felett, valamint bal oldalt a lapockám. A fájdalom egy hónap múlva múlt el sajnos. Így jutottam el f-o-g-re. Havonta visszahívtak ellenőrizni a nyirokcsomóimat a nyakamon. Van egy mobilis borsónyi nycs. jobb oldalt a nagyerek előtt. Még egy borsónyi mobilis bal oldalon a mandibula vonalában. Valamint még egy mobilis borsónyi teljesen jobb oldalt a nyakam tövében. Nem tudom, hogy ezek mikortól vannak ott. A megyei kórházban forgó rendszer van, így mindig más orvos látta a nyakamat. Mikor visszahívtak azt mondták, ha augusztus végén is ott lesznek szeretnének aspirációs cytológiát. Azt mondták ezeknek nincs ott helyük és sajnos vissza kellett volna már húzódniuk. Végül voltam most augusztus végén úgy készülve, hogy kérik majd a mintavételt, de most egy másik doktor volt, aki végül azt mondta nem kérnek, a csomók azonban ott vannak, nem fájnak és ugyanolyan méretűek. Önálló nyomon követést javasolt. Azonban a vérképem nem teljesen tökéletes. Neutrophil pero: 32,2 (40-65) Lymphocita: 52,9 (25-40) Monocyta: 8,5 (3,0-7,0) Neutrofil absz: 1,64 (2,2-7,9) Vvt szám: 4,62 (3,8-4,50) Ezek az értékek nagyon megijesztettek engem. Nem vagyok beteg, semmi panaszom, még is rossz a véreredményem. Az oltás előtti vérképeimnél sose volt egy csillag se a vérképemen. Május óta pedig talán már rendeződnie kellett volna. Néztek még CRP-t <0,3 (<5,0) Süllyedés 2 (2-10) Ezek jók. Végül kérte a doktornő, hogy három hónap múlva legyen ismét egy részletes vérképem. A második oltásomat sem mertem beadatni sajnos a fájdalmaim. A f-o-g azt javasolta, hogy mérjek ellenanyagszintet és ha magas akkor talán jobb most nem adatni. Ön szerint is jobb lenne a 2. oltást inkább mellőzni vagy inkább csak ha a vérképem visszaáll? Már ha remélem visszaáll hamarosan. Nagyon félek a limfómától és emiatt esténként hajnaltájra tudok elaludni, mert forgolódom. Félelmemet tovább fokozza, hogy egy kedves barátomról (26) a napokban derült ki, hogy leukémiás. Köszönöm előre is válaszát! Elnézést kérek a hosszúra sikerült kérdésért.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Zaránd Rajmund válasza Nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem,

A mobilis, nem növekedő nyirokcsomók és a vérkép eltérés inkább enyhe kiállott virusfertőzésre utal, mint bármi rosszindulatú betegségre. Szerintem nyugodtan adassa be a második oltást. A nyirokcsomókat legfeljebb ultrahangos vizsgálattal követném egyelőre.

Kérdés: 2021. augusztus 30., 23:13; Megválaszolva: 2021. augusztus 31., 07:38
Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések
Nyirokcsomó és torokfájás
Tisztelt Doktornő, 6 hónapja egy nagyobb, hetekig tartó torokgyulladás (talán mononukleozis) után meg van dagadva pár nyaki és hónalj nyirokcsomom....
Kell aggódnom?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! 1 hete voltam Fül-orr-gégészeten, detritusz probléma miatt. Ha már ott voltam, megemlítettem egy több éve...
Fájdalmatlan nyirokcsomó?
Kedves Dr. Zaránd Rajmund! Több éve már hogy a nyakam jobb oldali részén van egy megnagyobbodott nyirokcsomó. Egyáltalán nem fájdalmas, és...
Csomó a nyakon II.
Tisztelt Doktor Úr! Tegnap kérdeztem Öntől "Csomó a nyakon" címmel. Köszönöm gyors válaszát. Azt kifelejtettem a leírásból, hogy 4 éves...