Limfómára utalnak a tüneteim?

Tisztelt Doktor Úr! 23 éves nő vagyok. Májusban Pfizer oltást kaptam és utána elkezdett zsibbadni a bal arc felem és nagyon fájni állandó jelleggel a csontom a bal arcomon, a szemem alatt, a fülem mellett és felett, valamint bal oldalt a lapockám. A fájdalom egy hónap múlva múlt el sajnos. Így jutottam el f-o-g-re. Havonta visszahívtak ellenőrizni a nyirokcsomóimat a nyakamon. Van egy mobilis borsónyi nycs. jobb oldalt a nagyerek előtt. Még egy borsónyi mobilis bal oldalon a mandibula vonalában. Valamint még egy mobilis borsónyi teljesen jobb oldalt a nyakam tövében. Nem tudom, hogy ezek mikortól vannak ott. A megyei kórházban forgó rendszer van, így mindig más orvos látta a nyakamat. Mikor visszahívtak azt mondták, ha augusztus végén is ott lesznek szeretnének aspirációs cytológiát. Azt mondták ezeknek nincs ott helyük és sajnos vissza kellett volna már húzódniuk. Végül voltam most augusztus végén úgy készülve, hogy kérik majd a, mintavételt, de most egy másik doktor volt, aki végül azt mondta nem kérnek, a csomók azonban ott vannak, nem fájnak és ugyanolyan méretűek. Önálló nyomon követést javasolt. Azonban a vérképem nem teljesen tökéletes. Neutrophil pero: 32,2 (40-65) Lymphocita: 52,9 (25-40) Monocyta: 8,5 (3,0-7,0) Neutrofil absz: 1,64 (2,2-7,9) Vvt szám: 4,62 (3,8-4,50) Ezek az értékek nagyon megijesztettek engem. Nem vagyok beteg, semmi panaszom, még is rossz a véreredményem. Az oltás előtti vérképeimnél sose volt egy csillag se a vérképemen. Május óta pedig talán már rendeződnie kellett volna. Néztek még CRP-t <0,3 (<5,0) Süllyedés 2 (2-10) Ezek jók. Végül kérte a doktornő, hogy három hónap múlva legyen ismét egy részletes vérképem. A második oltásomat sem mertem beadatni sajnos a fájdalmaim. A f-o-g azt javasolta, hogy mérjek ellenanyagszintet és ha magas akkor talán jobb most nem adatni. Ön szerint is jobb lenne a 2. oltást inkább mellőzni vagy inkább csak ha a vérképem visszaáll? Már ha remélem visszaáll hamarosan. Nagyon félek a limfómától és emiatt esténként hajnaltájra tudok elaludni, mert forgolódom. Félelmemet tovább fokozza, hogy egy kedves barátomról (26) a napokban, derült ki, hogy leukémiás. Köszönöm előre is válaszát! Elnézést kérek a hosszúra sikerült kérdésért.

Dr. Zaránd Rajmund válasza Nyirokcsomó témában

Tisztelt Hölgyem, A mobilis, nem növekedő nyirokcsomók és a vérkép eltérés inkább enyhe kiállott virusfertőzésre utal, mint bármi rosszindulatú betegségre. Szerintem nyugodtan adassa be a második oltást. A nyirokcsomókat legfeljebb ultrahangos vizsgálattal követném egyelőre.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
Megválaszolva: 2021. augusztus 31.

Kérdések és válaszok: Fül-orr-gégészeti megbetegedések

Tompa fül, arc nyomás érzet
Tisztelt Doktorúr. Lassan 3 hete érzem a jobb fülem jobb arcom, állkapcsom. Sokat voltam kint, nem tudom huzat lehet e. Semmilyen náthás betegségem nem volt...
Megnagyobbodott nyaki nyirokcsomó...
Kedves Doktor úr! Nyakam bal részében kb 3 hete több alkalommal is fájdalmat éreztem, ezért uh-ra mentem. Ahol a következő megállapítás történt: A nyak...
Mi okozza a nyaki nyirokcsomók tartós...
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Több, mint egy évvel ezelőtt egy megfázásos megbetegedés során tapinthatóvá vált bal oldalon két nyirokcsomó az állkapcsom alatt...
Csomók lágyék hajlatban
Kedves doktornő! Kislányom 6 éves és pár napja felfedeztem nála lágyékhajlatban 3 borsónyi méretű csomót ., Ami nem tudom, hogy eddig ott volt e, de nem tűnt...
Nyirokcsomó
Jó estét! 3 éve észrevettem egy csomót lágyéktájon. Elmentem nőgyógyászhoz, megállapította, hogy egy cseresznye nagyságú nyirokcsomó, egyébként petefészek és...
Nyirokcsomó duzzanat gyerekeknél
Üdvözlöm. 3 gyermekes , (túlzottan) aggodó édesanya vagyok. A legkisebb gyermekem 2 éves kisfiú.kb 1 éve felfedeztem a tarkója fölött egymás mellett 2...