Echoszegény nyirokcsomó

Kedves Doktor/Doktornő, a probléma amellyel Önhöz fordulok a következő: 2015 nyarán vettem észre, hogy az állam alatt egy nyirokcsomó nagyobb, mint a többi. Emiatt UH vizsgálatra küldött a háziorvosom, amely a következő iránydiagnózissal zárult: "D3600/3 - Nyirokcsomók jóindulatú daganata". Maga a lelet: "Az áll alatt a tapintható resistenciának megfelelően egy kicsiny 5x3 mm-es echoszegény nyirokcsomó ábrázolódik. A pajzsmirigy mk. lebenye normális nagyságú szabályos szerkezetű. Az isthmus kiszélesedve nincs. A nyakon patológiás méretű vagy szerkezetű nyirokcsomó nem mutatható ki." Ami engem aggaszt, hogy amikor idegesebb vagyok akkor érzékennyé válik; olykor folyadék (víz) ivása után is kissé fáj. Alapvetően nem fáj, csak "érzem, hogy ott van". Az Ön véleményére lennék kíváncsi, illetve azt szeretném tudni, hogy merre induljak tovább. Szíves segítségét várom és előre is nagyon köszönöm. Köszönettel: D. Diána U.I.: Csatolva mellékeltem az érzékeny pont helyét. Annyival még kiegészíteném a levelemet, hogy elég izgulós vagyok, az iskolában gyakran érzem a torkomban, hogy fent van a savam; erre LUDEA gyógyszert írtak fel. A torkomat sokat köszörülöm, mert úgy érzem, hogy váladék van ott.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Ujj Zsófia Ágnes válasza nyirokcsomó megnagyobbodás témában

Kedves Diána!

Ez a lelet rendben van. A kóros nyirokcsomót szerencsére az ultrahang szinte mindig meg tudja állapítani, akkor azt írják patológiás szerkezetű. Ez nem az, tehát nagy baj nem kellene hogy legyen. A méret alapján inkább az 1-2 cm-es nyirokcsomó feletti mérettől ijedünk meg. A nyakon azért is gyakran van tapintható nyirokcsomó, mert gyakori akár észrevétlen szájüregi vagy légúti fertőzés miatt védekezik a szervezet. A másik, általában a fájdalmas nyirokcsomó nem daganatos, inkább fertőzés következménye. Ha tartósan megvan, lehet ultrahanggal kontrollálni, de én nem feltétlenül tenném. Aggodalomra szerintem nincs ok, inkább lehet az izgulással kapcsolatos, ne ijedjen meg!

Kérdés: 2016. május 15., 21:50; Megválaszolva: 2016. május 18., 20:05
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Duzzadt, fájdalmatlan nyirokcsomó
Tisztelt Doktor Nő! A www.diagnozis.hu portálon találtam az e-mail címét. 28 éves férfi vagyok és egy megnagyobbodott (fájdalmatlan) ...
Limfóma és fájdalommentes nyaki...
Tisztelt szakértő! Már tettem fel kérdést, mert augusztus ota meg vannak duzzadva a nyaki nyirokcsomóim.Nem fájnak.Voltam már ful-orr gegeszeten...
Rák?! Félek! 2
Tiszelt Doktor! Multkor irtam a nyirokcsomokrol.Voltam nyaki uh-n, sajnos az egyik csomo 12x24 mm-es, jobb oldalt meg van egy ket centis is, ill.több kisebb....
Nyírokcsomó fájdalmas duzzanata
T. Doktor Úr/Hölgy! Panaszom a következő lenne, közel egy éve visszatérő jelenség nálam a jobb hónaljamban jelentkező fájdalom, mivel biztosra...
nyirokcsomó
T. WebOrvos! Abban szeretném véleményét kérni, hogy pár hónapja találtam egy megnagyobbodott nyirokcsomót a nyakam jobb oldalán, ezzel szüleim...