Mi lehet a probléma?

Kedves Doktor Nő! Én már egyszer kérdeztem így és itt, de sajnos elég rosszul érzem magam. Jelen problémám: nagy erős szívverés, a pulzusom 50-60 körül ingadozik, a vérnyomásom is alacsony (110/50) de nagyon erőseket dobban, nagyon gyenge vagyok, nagyon fáradékony, a szemem alatti bőrréteg barnás, (hiába alszom 11 órát akár) , a székletem igen sötét, valamelyik nap vércsepp is volt benne, a hajam egy ponton fogyatkozik (az elválasztó vonalnál, jól láthatóak a hajcsonkok, pedig sosem volt ilyen problémám) a körmöm alatti réteg olykor elszíneződik kékesre aztán elmúlik, kötőhártya-gyulladás, de ami megint csak állandó, és nem szokványos, hogy kb 2-3 hete (vagy talán hónapja) az ujjam felső-elülső része, közvetlenül a körömlemeznél, a bőr fel van hasadva/repedezve, és piros/vörös(de nem okoz panaszt, nem viszket) , libidóm alig van, és a közérzetem sem a legjobb. Vizsgálataim: augusztus óta 3 alkalommal voltam komplett kardiológiai vizsgálaton, legelőször az orvos azt mondta, hogy a gép (ultrahang) jelzi, hogy egy kicsit prolabál a billentyűm, de hogy ez nem okozhat panaszt, a másik 2 (magán) kivizsgáláson pedig semmit ilyet nem láttak, ellenben 3-4 hete Holtert is elvégztek, és sinus tachikardiát, plusz 7000 VES-t, tehát sok extrát regisztrált a gép. Vérképem normális, az FVS-ek százalékában van enyhe eltérés. Illetve, még egy "érdekes" dolog, hogy már 16 éves korom óta gyakran volt eltérés a szérum vas-nál, magasabb volt, 40-, 34-, 26- egység is volt már, most az utolsó előttiben is magasabb volt, az utolsóban (kb 1 hónapja) pedig megint nem volt határérték felett (bár közelít a határhoz) a transzferrin (TF) értékem 2 egység híján elérte a felső határt (3.6 a felső határ.) Pajzsmirigy-hormonokat is néztek 1 hónapja (TSH, t3, T4) ez normális volt.Nem alkoholizálok, és semmi ilyet nem viszek magamba. A háziorvos beutalt még angiológiára is, van időpontom, de jelezte, hogy valószínűleg nem találnak semmit sem.Kérdésem: mit kéne eszközöljek vagy mit javasol így látatlanban?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Árki Ildikó válasza szerteágazó panaszok témában

Tisztelt Kérdező!

Elég nehéz így látatlanban, vizsgálat nélkül szerteágazó panaszaira reagálni. A véres széklet miatt gasztoenterológiai, a magasabb serum vas miatt pedig haematológiai vizsgálat javasolható. Hajhullás hátterében góc is szerepelhet, ezért góckutatás (fül-orr-gégészet, fogászat stb) is szóba jöhet. És persze ezeken kívül még amit háziorvosa szükségesnek lát.Üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2014. december 21., 18:45; Megválaszolva: 2014. december 23., 00:12
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Ferritin magas
Szájfeltöltés Marfarin mellett
Vérkép kiértékelése
Pajzsmirigy + SM betegség
Magas vas szint