• Szegycsont alatti dudor, nyirokcsomó megnagyobbodás

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt doktornő Fél éve kezdődtek a panaszaim bal oldali bordafájással ami la lapocka és a gerincembközé is benyilal. Majd egy 5cm-es kis duzzanat jelent meg a szegycsontom alatt.Bal hónaljamban megnagyobbodott a nyirokcsomóm.Orvos szerint nem kóros..2 újjnyi lapos.Néha ég és nyilal bele.Testemen lizomrángások(tikk) jelentkeztek ami meg is maradt. Majd ezek után kulcstontom felett bal oldalon is éreztem duzzanatot (zsibbadás szerű érzést)ami idővel eltünik. Majd a nyakam jobb oldalt előjöttek nyirokcsomók 3db nyaki izom mentén teljesen fel a fülem mögé fejfájást (halánték időként mind 2oldalon)és szédülést(részegség érzet) majd fehér sűrű váladék szabadult fel a torkomból vagy 3 napig és a váladékozás elmúlt.Nyirokcsomók maradtak, viszont a nyaki duzzanat néha előjön néha enyhül.Bal oldalon is előjött 1 db nyirokcsomó a nyakamra a kulcsont felett kb 3cm-re. Mára már a bal felkaromban is érzem a zsibbadást és a bicepszemen is megjelent 1db a hajlatt felett kb 4cm-re. Köldök körül szintén megjelntek égő hasi felület bizsergés érzés szerű nyirokcsomók nagyon kellemetlen puffadást bélmozgást váltakozó székletet okoz. Majd beazonosítalan hasonló kis gócokat érzek a bal bordám alatt a csípőmnél.Bal szemem alsó szemhély sarkában folyamatos bizsergést érzek. Vizsgálataim a következőek voltak eredmény negatív:2 teljes vérkép+májfunkció külön, mellkasi ct, gerinc röntgen, szív ultrahang, terheléses EKG+külön labor, tüdőszűrő 2 szer, fül-orr gégészet(itt észlelte a nyirokcsomókat kb 3cm-es) nyaki uh vizsgálatot kért rá.ami még folyamatban van.hasi uh 2 éve volt nem ezzel kapcsolatban. Kezdem feladni.

        Dr. Szanyi Andrea válasza a szerteágazó panaszok témában

        Kedves Kérdező! A leírtakra véleményt mondani betegvizsgálat nélkül nem lehetséges. Mivel az eddigi vizsgálatokkal nem találtak kórosat, így túlzott aggodalomra nincs oka. A nyaki ultrahang vizsgálatot kiegészíteném a hónalji nyirokcsomók ultrahang vizsgálatával. A leírtak alapján elképzelhetőnek tartom, hogy a tapintott nyirokcsomók gyulladásos eredetűek. A különböző helyeken tapintott, érzett csomók, lehetséges, hogy nem nyirokcsomók, a zsibbadások, bizsergések hátterében nem feltétlenül áll szervi elváltozás.


        Dr. Szanyi Andrea
        belgyógyász, háziorvos, geriáter Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Szanyi Andrea
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. november 02., 13:48; Megválaszolva: 2018. november 06., 15:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben: