Laboreredmény: mennyire számít rossznak?

08.30.-i laboreredményem: Se LDH 689, Se GOT 37, Se GPT 47, Se triglic. 2, 19, Se C-reaktiv 48, 90, Antistreptolisin-O 222, 8, Vvt süly 25, Fvtszám 10, 67, Neutrophyl 36, 50, Absz.lymp 5, 81, lymph% 54, 50, Neutrophil segment 37, Eosinopyl 0, Lymphocyta 47, TSH 3, 3700 Ezért elküldtek Haematológiára ahol 5 nap múlva ezek voltak az eredményeim: LDH 662, GOT 50, GPT 57, CRP 36, 2 Ezekkel az eredményekkel 2 hét táppénzt kaptam de választ nem, hogy miért ilyenek az eredményeim. 2 hét múlva kontroll. Panaszom csak fáradékonyság. Ezek az eredmények milyen betegségre utalhatnak vagy egyáltalán mennyire számítanak rossznak?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szanyi Andrea válasza laboreredmények témában

Kedves Kérdező!

A CRP gyulladásos betegség jelzője, mely a második lelet alapján lezajlóban van. Az LDH (tejsav dehidrogenáz) emelkedett értéke több mindenre utalhat, így például hematologiai betegségekben, heveny májgyulladásban, szívinfarktusban is és még sok más betegségben növekszik az értéke.

Az Ön esetében a két laboratóriumi eredményt figyelembe véve ez csökkenni látszik. Fentiek alapján nehéz pontosan megmondani, hogy mi állt az eltérések hátterében. Összességében nyilván a panaszai miatt kapott táppénzt és nem önmagában a laboratóriumi eltérés miatt.

Kérdés: 2012. szeptember 12., 19:43; Megválaszolva: 2012. szeptember 14., 21:57
Kérdések és válaszok: Hematológiai megbetegedések
Vashiány és Koronavírus oltás
Leiden heterozigota és Covid
Leiden-mutáció, COVID-19 oltás
Labor érték.